-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 28

Kreditorių puolama „Ranga IV“ bando laimėti laiko

Statybų UAB „Ranga IV“ prašo teismo ją restruktūrizuoti. Teigiama, kad iškėlus restruktūrizavimo bylą, įmonė galėtų laimėti laiko atsiskaitymams su kreditoriais.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius priverstas klausyti kreditorių grasinimų.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius priverstas klausyti kreditorių grasinimų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos teismas prašymą gavo sausio viduryje, tačiau kol kas svarstymo data nepaskirta. Bendrovės atstovai informacijos daugiau nepateikia, kol nėra teismo nutarties, rašo portalas vz.lt.

Laimonas Skibarka, su „Ranga IV“ kreditoriais dirbančios advokatų kontoros „Sorainen“ partneris, mano, kad iškėlus restruktūrizavimo bylą, bendrovė galėtų bent kuriam laikui „atsikvėpti“ nuo kreditorių spaudimo, nes stabdomas skolų išieškojimas per teismus ir antstolius, taip pat palūkanų ir netesybų skaičiavimas.

„Skirtingai nei bankroto atveju, kurio tikslas yra likviduoti nemokią bendrovę, restruktūrizavimu siekiama išsaugoti verslą ir per tam tikrą laiką atsiskaityti su kreditoriais. Todėl finansinių sunkumų turinčioms bendrovėms, kurios siekia išsaugoti savo reputaciją ir verslo partnerius, restruktūrizavimas suteikia galimybę tęsti veiklą ir išvengti bankroto“, – teigia jis.

Pasak teisininko, tarp Lietuvos statybų bendrovių restruktūrizavimas vis dar nėra tokia populiari procedūra kaip bankrotas: 2008 m. bankrutavo daugiau nei 80 statybų ir nekilnojamojo turto bendrovių, tuo tarpu restruktūrizuojamos buvo tik 4 tokios bendrovės, įskaitant geriau žinomas UAB „Bendorių statyba“ bei AB „Ortas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius