-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 07

Krepšinio federacijos atstovai pažadėjo gražių rungtynių

Klaipėdoje penktadienį apsilankę Lietuvos krepšinio federacijos atstovai pasirašė sutartį su uostamiesčio savivaldybe dėl Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybų organizavimo. Svečiai taip pat išdavė, kad Klaipėdoje žais bent viena iš keturių stipriausių komandų: Ispanijos, Serbijos, Slovėnijos ar Graikijos.
Savivaldybės antrajame aukšte penktadienį pakabintas simbolinis krepšinio lankas, ant kurio puikuojasi Europos krepšinio čempionato logotipas, liudija apie tai, kad kitąmet uostamiestis oš nuo krepšinio sirgalių emocijų.
Savivaldybės antrajame aukšte penktadienį pakabintas simbolinis krepšinio lankas, ant kurio puikuojasi Europos krepšinio čempionato logotipas, liudija apie tai, kad kitąmet uostamiestis oš nuo krepšinio sirgalių emocijų. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Sutartis tarp uostamiesčio savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) buvo parengta dar rugsėjį ir jai pritarė miesto taryba. Šia sutartimi Klaipėdos miestas įsipareigojo laiku pastatyti sporto ir pramogų areną, kurioje vyks 2011–ųjų Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybos, kuriose rungtyniaus šešios komandos.

Tai jau trečioji sutartis, kuria įtvirtinamas miesto ir LKF bendradarbiavimas rengiant Europos krepšinio čempionatą. „Aš nė kiek neabejoju Klaipėdos pažadu ir sugebėjimais tą pažadą įvykdyti. O ši sutartis yra garantija“, – sakė LKF vardu sutartį pasirašęs 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Jis tikino, kad Klaipėdoje vyks vienos iš įdomiausių varžybų. Jam antrino ir LKF prezidentas Vladas Garastas. Pasak jo, daug komandų nori žaisti Klaipėdoje, o kurios vyks į uostamiestį – paaiškės sausio 30 dieną, kai tiesioginiame vienos  komercinės televizijos eteryje bus traukiami burtai.

Europos vyrų krepšinio čempionatas kitais metais rugpjūčio 31—rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos. Iki šiol LKF sutartis pasirašė su  Šiauliais ir Alytumi, o lapkričio pabaigoje bus galutinai suderėta su Vilniumi, Kaunu ir Panevėžiu. 

„Nepaisant to, kad rangovas nespėjo likviduoti kelių mėnesių atsilikimo nuo statybų grafiko startavęs pavėluotai, tikiu, kad pas mus bus geros pogrupio varžybos ir mes spėsime joms tinkamai pasiruošti“, – vylėsi Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Mindaugas Špokas uostamiesčio merui į švarko atlapą įsegė neseniai išleistą specialų Europos krepšinio čempionato ženklelį, kuriame stilizuotai į krepšinio lentą įkomponuoti Gediminaičių stulpai. M.Špokas tikisi, kad po čempionato europiečiai atras Lietuvą, kaip šalį, tinkamą organizuoti krepšinio komandų stovyklas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius