-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 22

Krepšinio sirgaliai su Sėkla kyla į kovą už laisvas „Eurolygos“ transliacijas

Stipriausios krepšinio lygos rungtynių transliacijas šiuo metu matome tik mokamu kanalu. Tai ne tik labai daug kainuoja, bet ir stipriai apriboja sirgalių galimybę stebėti vieną svarbiausių krepšinio pasaulio renginių, – savo viešame kreipimesi penktadienį rašo krepšinio sirgaliai.
Sėkla
Sėkla / Jono Yuno/„15min.lt“ nuotr.

Po kreipimusi pasirašęs Sėkla vadinamas Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis sakė, kad jo tikslas pasiekti, jog kiekvienas Lietuvos žmogus su paprasta lauko antena galėtų matyti „Eurolygos“ krepšinio varžybas. Ir jam visai nesvarbu, kuris respublikinis kanalas transliuos rungtynes. Svarbu, kad nenukentėtų sirgaliai.

Paklaustas, ar tikrai visoje Europoje „Eurolygos“ varžybas galima stebėti su lauko antena, Sėkla sakė, kad jam „neįdomu kaip yra Europoje, nes čia yra vietinis reikalas“.

Sėkla žemiau publikuojamą kreipimąsi penktadienį išsiuntė paštu. paklaustas, kodėl nerengė eisenos, norėdamas atkreipti dėmesį, o kreipėsi tik formaliai, Sėkla atsakė, kad eisenos jau nusibodusios. Jis tikisi pasiekti savo tikslą ir nestokoja optimizmo, nors net neįsivaizduoja, kokia tvarka Seime svarstomi tokie kreipimaisi. „Aš ne biurokratas, o krepšinio fanas“, – sakė Sėkla 15min.lt.

Kreipimasis 

Lietuvos Respublikos Seimo
Jaunimo ir sporto reikalų komisijai

Gerbiami Jaunimo ir sporto komisijos nariai,

Lietuvos krepšinio aistruolių vardu kreipiuosi į Jus prašydami išsklaidyti mūsų abejones ir padėti išsiaiškinti nerimą keliančią situaciją dėl Eurolygos krepšinio varžybų transliacijų nemokamu televizijos kanalu nutraukimo.

Lietuvos krepšinio aistruoliai yra nusivylę dėl „Viasat“ sprendimo perkelti Eurolygos krepšinio turnyro rungtynių transliacijas į mokamą „Viasat Sport Baltic“ kanalą. Tai smarkiai apriboja piliečių galimybę stebėti vieną svarbiausių metų krepšinio renginių.

„Viasat“ tokiu būdu bando priversti krepšinio aistruolius įsigyti jos platinamą programų paketą 12 mėnesių terminui beveik už 600 litų. Suprantama, daugelis Lietuvos žmonių sunkmečiu negali sau leisti tokios prabangos, o „Viasat“ bandymas kartu su Eurolygos transliacijomis įbrukti ir visiškai mums nereikalingų programų paketą yra tiesiog nepadorus.

Iš žiniasklaidos sužinojome, kad nacionalinis sporto kanalas „Sport1“ dar praeitų metų žiemą kreipėsi į Europos Komisijos Konkurencijos generalinį direktoratą prašydamas paaiškinti, ar nepažeidžiama Europos Bendrijos teisė, kai Eurolygos krepšinio turnyro transliacijų teisės, neskaidant jų į paketus ir neskelbiant konkurso, buvo parduotos išimtine teise vienam subjektui net šešeriems metams.

Krepšinio aistruoliai surinko beveik 20 tūkst. parašų, patvirtinančių Lietuvos piliečių pageidavimą Eurolygos varžybas matyti nemokamu televizijos kanalu. 2009 metų gegužės 14 dieną parašai kartu su peticija buvo įteikti Europos Komisijos atstovybei Vilniuje prašant perduoti Europos Komisijos Konkurencijos generaliniam direktoratui. Deja, tačiau iki šiandien oficialus Briuselis savo pozicijos nepareiškė.

Norime atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad šiuo metu Seimui yra pateiktas naujas Visuomenės informavimo įstatymas. Jame nebėra nuostatos, kad Pasaulio krepšinio čempionatas turi būti transliuojamas nemokamais, didžiajai daliai žiūrovų prieinamais televizijų kanalais. Šiais metais Turkijoje vyksiančio krepšinio čempionato transliacijų teisės taip pat priklauso „Viasat“. Ar neatsitiks taip, kad ir šios transliacijos atsidurs tik mokamame kanale?

Prašome Jūsų tarpininkauti ir padėti mums išsiaiškinti Europos Komisijos Konkurencijos generalinio direktorato poziciją dėl mūsų peticijos. Taip pat prašome Jūsų atkreipti ypatingą dėmesį į Visuomenės informavimo įstatymo naująją redakciją, nuo kurios priklausys, ar galės Lietuva stebėti Pasaulio krepšinio čempionatą per nemokamą televizijos kanalą.


Pagarbiai,

Tomas Balaišis – Sėkla
Lietuvos krepšinio aistruolis
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius