Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 15

Kretingoje atšaukta ekstremali situacija, Klaipėdos rajone atkuriamas siurblinių darbas

Kretingos rajono savivaldybėje trečiadienį atšaukta ekstremali situacija, kuri skelbta dėl galimos vandens taršos, tuo metu bendrovė „Klaipėdos vanduo“ informavo, kad Klaipėdos rajone nuslūgus potvynio vandeniui pamažu atkuriama įprastinė veikla.

Anot Kretingos rajono savivaldybės, ekstremali situacija atšaukta baigus likviduoti padarinius.

Ekstremali situacija Kretingos rajono savivaldybėje buvo paskelbta valymo įrenginiams per parą sulaukus daugiau nei keturis kartus vidurkį viršijančio vandens kiekio. Jo sankaupas Kretingoje valdžia su tarnybomis praėjusią savaitę nusprendė iš nuotekų vamzdynų išleisti į upę – taip siekta išvengti valymo įrenginių gedimo. Tuomet pirminiais aplinkosaugininkų duomenimis, ištekėti galėjo apie 6400 kubinių metrų nevalytų nuotekų.

VIDEO: Vanduo Minijoje ties Priekule pamažu slūgsta

Kretingos savivaldybė dar laukia aplinkosaugininkų išvadų dėl į Tenžės upę išleistų nuotekų, susimaišiusių su lietaus vandeniu.

Savivaldybės turimais pirminiais duomenimis, nuostoliai dėl vandens sukeltų ekstremalių situacijų gali siekti apie 18 tūkst. eurų, tačiau jie dar gali kisti.

Anot bendrovės „Klaipėdos vanduo“, Klaipėdos rajone nuslūgus vandens lygiui, įmonės darbuotojai dirba intensyviai ir deda didžiules pastangas siekiant atkurti buitinių nuotekų sistemų veiklą.

„Jau atkurtas buitinių nuotekų siurblinių darbas Priekulėje. Atnaujinama siurblinių veikla ir Kulių kaime. Artimiausiu metu visos įrangos darbas bus atstatytas ir vėl dirbs įprastu režimu“, – pranešė bendrovė.

VIDEO: Užlieta „Milviteka“ Macuičių kaime, Klaipėdos rajone

Kaip BNS sakė Klaipėdos rajono savivaldybės atstovė Ernesta Badalova, ekstremali situacija Priekulės seniūnijoje nėra atšaukta, tačiau vanduo jau yra nuslūgęs.

VIDEO: Potvynis Priekulėje

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos svetainėje skelbiama, kad trečiadienį Minijos vandens lygis ties Priekule siekia 448 centimetrus. Per porą parų jis nukrito daugiau kaip metrą – pirmadienį fiksuoti 556 centimetrai. Didžiausią vandens lygio pakilimą upė ties Priekule buvo pasiekusi šeštadienį – 597 centimetrus.

Kartenoje Minija nuseko iki 225 centimetrų, kai tuo metu pirmadienį siekė 286 centimetrus. Praėjusios savaitės pabaigoje šioje vietoje Minijos vandens lygis siekė 532 centimetrus, stichinė riba – 520 centimetrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius