Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 08

Kretingos valdžia peržiūrėjo užsikrėtusiųjų COVID-19 sąrašus: per 200 sergančiųjų dar iš pernai

Kretingos savivaldybės vadovai išanalizavo sergančiųjų COVID-19 sąrašus ir pamatė didžiulius neatitikimus: nors sistemoje nurodoma, kad šiuo metu rajone užsikrėtė 450 žmonių, tačiau realiai šiuo metu serga tik pusė. Kiti buvo užsikrėtę dar pernai ir jau seniai pasveikę.
COVID-19
COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

„Sekdami Širvintų rajono merės Živilės Pinskuvienės pavyzdžiu, šiandien įdėmiai peržiūrėjome ir Kretingos rajone sergančiųjų koronavirusu oficialius sąrašus, pateikiamus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacinėje sistemoje“, – pranešė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Anot jo, sistemoje nurodoma, kad šiuo metu Kretingos rajone serga beveik 450 asmenų. Tačiau tik kiek daugiau nei 230 koronavirusas patvirtintas šiemet, t. y. nuo sausio 1 dienos. Likusiems gi koronavirusas patvirtintas dar praėjusių metų gruodį, lapkritį ar net spalį.

„Manau, kad kaip ir Jūs, taip ir aš netikiu, kad visi jie serga iki šiol“, – teigė meras.

Jis informavo susisiekęs su rajono gydymo įstaigomis, kad šeimos gydytojai dar kartą sužiūrėtų, ar visi jų pasveikę pacientai yra suvesti į sistemą.

„Tačiau labiau gilinantis į šią situaciją, ką šiandien man patvirtino ir Ž.Pinskuvienė, aiškėja, kad problema slypi ir giliau, nei tik šeimos gydytojų nesudėtose varnelėse grafoje „pasveiko“. Realu, kad tikslių sergančiųjų skaičių iki šiol nežinome ir dėl iki šiol tarpusavyje vis dar „nesusikalbančių“ skirtingų institucijų skirtingų sistemų. O didžiausias krūvis išsiaiškinant šį sergančiųjų skaičiaus detektyvą ir vėl teks mūsų medikams“, – pranešė A.Kalnius.

Jis paprašė specialistų peržūrėti paskutiniųjų dviejų savaičių duomenis.

Kiek anksčiau apie neatitikimus pranešė Plungės rajono meras Audrius Klišonis, Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius