-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 20

Kritika „Kauno švarai“: anksčiau pievelėje žaidė vaikai, dabar – mėtysis šiukšlės

Kauno V.Kudirkos gatvėje gyvenanti Aušrinė stebisi, kodėl šalia daugiabučio namo esančioje pievelėje, kurioje iki šiol žaisdavo vaikai, įrengti atliekų konteineriai. „Labai skaudina tokia netvarka“, – guodėsi pašnekovė. UAB „Kauno švaros“ atstovas paaiškino, kad aikštelių vietos nustatomos vadovaujantis įstatymais.
Atliekų konteineriai Kauno V.Kudirkos gatvėje
Atliekų konteineriai Kauno V.Kudirkos gatvėje / 15min skaitytojo nuotr.

„Atsidūrėme aklavietėje, labai skaudina tokia netvarka“, – nusivylimo neslėpė kaunietė.

Kaip 15min paaiškino Aušrinė, konteineriai, kuriais naudojasi 5 daugiabučių namų gyventojai, anksčiau stovėjo prie gatvės. Pašnekovės žodžiais tariant, atliekas čia nuolat mesdavo ir pašaliniai asmenys, todėl vyravo netvarka, aplink mėtėsi šiukšlės.

„Dabar tuos konteinerius perkėlė į mūsų kiemą ir pastatė šalia žalios vejos, kur žaidžia vaikai. Tiesiog atėmė dalį pievelės. Kai tik pamatėm, kad kažkas vyksta, surinkome parašus, pranešėm, kad nesutinkame, bet niekas nekreipė dėmesio... Dar tik pati pradžia, o jau atsiranda žmonių pašalinių, kurie ir toliau veža šiukšles, jos lipa per viršų, išbyra aplink, o šalia žaidžia vaikai. Baisu pagalvoti, kas bus vasarą... Be to, ir šiukšliavežei sudėtinga privažiuoti, todėl konteineriai kartais lieka neištuštinti. Manau, kad ir „Kauno švarai“ ta vieta netinka“, – pasakojo moteris.

15min skaitytojo nuotr./Atliekų konteineriai Kauno V.Kudirkos gatvėje
15min skaitytojo nuotr./Atliekų konteineriai Kauno V.Kudirkos gatvėje

„Reikėtų akcentuoti, jog V.Kudirkos gatvėje atliekos tvarkomos pagal grafiką, kiekvieną savaitės ketvirtadienį. UAB „Kauno švara“ nuolat stebi konteinerių prisipildymo faktą ir jeigu viešose vietose yra užfiksuojami konteinerių perpildymai, atliekų tvarkymo paslaugos teikiamos dažnesniu grafiku“, – 15min paaiškino „Kauno švaros“ atliekų tvarkymo skyriaus vadovas Rimas Grigonis.

Anot jo, vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėmis, konteinerinių aikštelių įrengimo vietas derina ir jų schemas rengia savivaldybė. „Aikštelės, – paaiškino jis, – įrengiamos pagal Aplinkos ministro patvirtintą Statybos techninį reglamentą, kuriame nustatyta, kad aikštelės turi būti ne arčiau kaip 10 m nuo daugiabučio pastato ir 3 m nuo vienbučio (dvibučio) namo langų ir durų bei atitinkamai ne arčiau kaip 3 ir 2 metrai iki sklypo ribos.“

R.Grigonio teigimu, siekiant užkirsti kelią netinkamam atliekų tvarkymui, UAB „Kauno švara“ laikosi pozicijos, jog atliekų prevencija yra aukščiausias prioritetas atliekoms susidarant ir jas tvarkant. Pasak jo, atliekų prevencijos tikslas – vengti atliekų susidarymo, mažinti susidarančių ir nenaudojamų atliekų kiekį, neigiamą poveikį aplinkai ir visuomenės sveikatai.

„Skatiname kauniečius nelikti abejingus ir pastebėjus atliekų tvarkymo pažeidėjus, nedelsiant pranešti seniūnijai arba Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriui, kurie turi teisę pažeidėjus ne tik įspėti, bet ir taikyti LR administracinių nusižengimų kodekse numatytas sankcijas“, – paaiškino „Kauno švaros“ atstovas.

Netinkamai rūšiuojantiems piliečiams, prie konteinerių paliekantiems komunalines, didžiąsias, žaliąsias ir kitas atliekas gali grėsti administracinė atsakomybė iki 4300 Eur.

R.Grigonis 15min atskleidė, kad artimiausiu metu įmonė planuoja atlikti atliekų tvarkymo stebėsenos projektą pasitelkiant vaizdo stebėjimo kameras komunalinių atliekų konteinerių aikštelėse ir bendradarbiaujant su atsakingomis instancijomis, prevencinėmis priemonėmis piliečius skatinti atliekas tvarkyti nepažeidžiant atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų. Pašnekovas pabrėžė, jog netinkamai rūšiuojantiems piliečiams, prie konteinerių paliekantiems komunalines, didžiąsias, žaliąsias ir kitas atliekas gali grėsti administracinė atsakomybė iki 4300 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius