Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Krizės įveikimo planą remia trečdalis miestiečių, rodo apklausa

Andriaus Kubiliaus Vyriausybės parengtam krizės įveikimo planui pritaria tik maždaug trečdalis Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų, o dauguma turi jam priekaištų.
A.Kubilius lankosi VU Fizikos fakultete 2009-04-04
A.Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savaitraščio „Veidas“ užsakymu tyrimų bendrovės „Prime consulting“ atlikta šalies didmiesčių gyventojų apklausa parodė, kad 46,6 proc. miestiečių mano, jog Vyriausybė savo antikriziniu planu stabdo ekonomiką, o 9,2 proc. teigia, kad šiuo metu būtų geriau skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo ar kitų institucijų.

Vyriausybės veiksmams pritarė 31,6 proc. miestų gyventojų.

30,2 proc. apklaustų miestiečių teigė, kad siekdama dar labiau sumažinti išlaidas Vyriausybė turėtų naikinti daugumą iš biudžeto finansuojamų viešųjų įstaigų, 20,4 proc. siūlė dar labiau sumažinti politikų, valstybės tarnautojų ir valstybinių įmonių darbuotojų atlyginimus bei priedus.

17,2 proc. apklaustų gyventojų siūlė visiškai nutraukti statybas tų objektų, be kurių valstybė gali apsieiti, o 8,8 proc. – smarkiai mažinti krašto apsaugos išlaidas. Vos 1,4 proc. miestiečių siūlė griežčiau kontroliuoti socialines išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius