Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 12 /11:57

Kruizų sezono pabaiga: paskutinis laivas į Klaipėdą neatvyko, tačiau sezonas rekordinis

Ketvirtadienis, spalio 12-oji, turėjo pažymėti šių metų kruizinių laivų sezono pabaigą, tačiau Kruizinių laivų terminalo krantinė liko tuščia. Paskutinis šį sezoną planavęs aplankyti kruizinis laivas „Aida Vita“ į Klaipėdą nebeatvyko baimindamasis, jog dėl vėjo iš čia neišvyks suplanuotu laiku. Tai vienintelis šį sezoną neatplaukęs laivas. Iš viso Klaipėdoje šiemet apsilankė 63 kruiziniai laivai.
Kruizinis laivas "Aida Vita"
Kruizinis laivas "Aida Vita" / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Aida Vita“ Klaipėdoje turėjo švartuotis apie 9 valandą ryto, tačiau įvertinęs oro prognozę laivo kapitonas pakeitė planus.

„Laivas dėl vėjo neįėjo į uostą, kapitonas išsigando ne paties įėjimo, o išėjimo, suabejojo dėl galimybių išplaukti. Kadangi kruizas rytoj turėtų pasibaigti Kylyje, laivas trumpam sustos Kopenhagoje“, – sakė Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Prognozuojama, kad popietę vėjas Klaipėdoje turėtų stiprėti iki 24 m/s.

Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, šį sezoną į Klaipėdą atplaukė 63 kruiziniai laivai, atplukdę apie 75 tūkstančius keleivių, o tai apie 14 procentų daugiau nei pernai. Aštuoni laivai Klaipėdoje lankėsi pirmą kartą.

„Žvelgiant į kitų metų tendencijas, atrodo, kad pasieksime dar geresnius rodiklius – jau dabar į Klaipėdą užsiregistravo atplaukti 64 laivai“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos uostas iš kruizinės laivybos surinko apie 800 tūkst. eurų mokesčių, tai sudaro 1,7 proc. visų uosto rinkliavų.

„Žvelgiant į kitų metų tendencijas, atrodo, kad pasieksime dar geresnius rodiklius – jau dabar į Klaipėdą užsiregistravo atplaukti 64 laivai“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Kitąmet atvyksiančių kruizinių laivų sąrašas vis dar pildosi. Jau aišku, jog sezonas turėtų prasidėti anksčiau. Pirmasis laivas atplauks balandžio 17-ąją ir, jei oro sąlygos leis, turėtų trukti ilgiau, iki spalio 17-osios, kuomet iš uosto išplauks paskutinis kruizinis laivas.

Dvi naujos linijos

2018 metų sezonui Klaipėdos uostą pasirinko dvi naujos kruizinės linijos – „Cunard Line“ ir „Azamara Cruises“,

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kruizinis laivas "Aida Vita"
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kruizinis laivas "Aida Vita"

„Vis platesnis spektras užsienio turistų aplankys Klaipėdą, mūsų regioną ir šalį. Tai labai prasminga visos valstybės mastu“, – sakė Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, primindamas, kad Klaipėdos uostas deda dideles pastangas reklamuojant Klaipėdos miestą kasmet Majamyje vykstančioje kruizinės laivybos parodoje. Kas antrus metus tokio pobūdžio paroda vyksta ir Hamburge. Šiemet Klaipėdos uostas kartu su kitomis įmonėmis bei Klaipėdos turizmo ir informacijos centru pabuvojo abiejose.

Jau kitais metais Uosto direkcijos iniciatyva kruizinių laivų keleiviams ketinama pasiūlyti modernią naujovę – nemokamą elektroninį gidą. Ši mobilioji programėlė bus nemokama, ji padės turistams susipažinti su uostamiesčio lankomiausiais objektais. Apie juos audiogidas pasakos trimis kalbomis. Projektui Uosto direkcija gavo Europos Sąjungos finansavimą pagal projektą „Žaliasis kruizų uostas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius