Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 10

Kruonio ir Kauno elektrinės gali atitekti „NDX energijai“

Ardant nacionalinę elektros bendrovę LEO LT, jos privačiai akcininkei „NDX energijai“ gali atitekti du perspektyvūs objektai – Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ir Kauno hidroelektrinė.
/ 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

„Kauno diena“ rašo, kad pagal tikėtiną scenarijų, norėdama visiškai valdyti bendrovę, valstybė turimą 61,7 proc. akcijų dalį galėtų padidinti penkiais procentais, iki 66,7 proc. Privataus akcininko „NDX energija“ dalis sumažėtų iki 33,3 procento.

„Padidinti kapitalą valstybė galėtų arba įnešdama atitinkamą sumą pinigų, o jų, be abejo, neturi, arba tam tikrą turtą“, – sakė teisininkas Kęstutis Čilinskas.

Esą valstybės dalis LEO LT gali būti padidinta į kapitalą įtraukiant dvi elektrines – Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir Kauno hidroelektrinę. Valstybei priklausančiomis elektrinėmis LEO LT naudojasi ir šiuo metu, tačiau dabar elektrinės nėra įtrauktos į bendrovės kapitalą.

„Privatus investuotojas tose elektrinėse pakeitė darbuotojus, kurie yra atsakingi už finansinius srautus. Kitaip sakant, užvaldė finansinius srautus ir dokumentų tvarkymą. Vadinasi, valstybė buvo visiškai nušalinta nuo valdymo“, – pabrėžė K.Čilinskas.

Dabar „NDX energija“, tęsia jis, gali sukrauti ant LEO LT išformavimo derybų stalo šūsnis dokumentų, tariamai įrodančių, kad investuota buvo labai daug, ir visa tai teks kompensuoti.

Rugsėjo 4-ąją vyksiančiame LEO LT akcininkų susirinkime nacionalinės energetikos bendrovės likvidavimo klausimas į darbotvarkę dar neįtrauktas. Tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas sako, kad per šį susirinkimą galėtų būti svarstomas LEO LT  išardymo klausimas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius