Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

KT išaiškinimo Darbo partijos byloje gali tekti laukti iki liepos mėnesio

Konstitucinis Teismas (KT) iki liepos mėnesio ketina išnagrinėti Darbo partijos (DP) advokato Valdemaro Bužinsko inicijuotą Vilniaus apygardos teismo (VAT) kreipimąsi dėl juridinio asmens baudžiamosios atsakomybės reglamentavimo.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Tai antradienį BNS patvirtino KT atstovė spaudai Ramanė Sakalauskaitė.

Pasak atstovės spaudai, VAT kreipimasis yra tarp tų, kurie „bus nagrinėjami artimiausiu metu“.

Kaip pirmadienį tvirtino KT pirmininkas, paankstinto nagrinėjimo taip pat laukia kreipimaisi dėl prekių ženklų, nuvežtų transporto priemonių saugojimo, „Sodros“ pensijų, gamtinių dujų, žalos atlyginimo ir darbo užmokesčio reglamentavimo.

VAT į KT nusprendė kreiptis vasario pabaigoje.

Kreipimosi iniciatorius DP advokatas V.Bužinskas yra teigęs, kad dabar nėra aišku, kaip ir kokiais kriterijais vadovaujantis turėtų būti skiriamos bausmės juridiniam asmeniui ir kodėl.

„Matydamas tokią problemą aš galiu prognozuoti, kad gali atsitikti taip, kad viename apylinkės teisme už nesunkų nusikaltimą galėtų būti juridiniam asmeniui skirta bausmė – uždarymas, o kitam už sunkų nusikaltimą gali būti skirta 10 tūkst. litų bauda“, – yra tvirtinęs advokatas.

Be to, jo manymu, pagal dabartinį reglamentavimą už fizinio asmens veiksmus atsako ir juridinis asmuo, kas, anot advokato, yra ydinga.

Kreipimuisi į KT nepritarė valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Saulius Verseckas.

DP partiją, jos lyderį Viktorą Uspaskichą bei jo buvusį pavaduotoją Vytautą Gapšį, buvusią partijos centrinės būstinės vadovę V.Vonžutaitę bei buvusią DP finansininkę Mariną Liutkevičienę prokurorai kaltina apgaulingos buhalterinės apskaitos organizavimu, neteisingų duomenų DP buhalterijoje naudojimu, tų duomenų įrašymu į deklaracijas ir įgaliotoms institucijoms pateikimu, apgaulingų pareiškimų apie partijos turtą ir veiklą teikimu valstybės institucijoms gaunant valstybės dotaciją ir tuo padarant didelę žalą valstybei.

Sunkiausias iš išvardytų nusikaltimų yra apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas. Už tai numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 4 metų.

DP įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjusi apie 4 mln. litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius