-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

KT malonės sulaukęs „tvarkietis“ kimba į atlapus teisėsaugai

Konstitucinio Teismo malonės sulaukęs Seimo narys Rimas Antanas Ručys kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, reikalaudamas visiško išteisinimo sau ir bausmės jo galimus nusikaltimus sekusiems pareigūnams.
Antanas Ručys
Antanas Ručys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pranešime teigiama, esą R.A.Ručys generalinio prokuroro reikalauja, „kad ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu būtų nutrauktas, kadangi jokių nusikalstamų veikų jis nepadarė“. Konstitucinis Teismas gi pripažino, kad R.A.Ručio neliečiamybė Seime panaikinta neteisėtai – mat Seimas balsavo parlamentarui esant ligoninėje ir taip neleido jam išsakyti savo pozicijos.

R.A.Ručys taip pat prašo pradėti ikiteisminį tyrimą tyrėjams, kurie, jo nuomone, galimai piktnaudžiavo tarnyba, nes nuo 2014 metų birželio 26 dienos jam tapus Seimo nariu ir įgijus teisinę neliečiamybę, jo atžvilgiu vykdė baudžiamąjį persekiojimą, t. y. klausėsi telefoninių pokalbių, vykdė sekimą, naudojo, politiko įsitikinimu, neteisėtai įrengtą įrangą.

Ir tai dar ne viskas. R.ARučys reikalauja dar vieno ikiteisminio tyrimo. Šįsyk – politikams, kurie esą kišosi į teisėsaugos darbą.

„Yra duomenų, jog kai kurie Seimo nariai, pasinaudodami savo įtaka, kišosi į ikiteisminio tyrimo pareigūnų darbą, galimai siekdami priversti pradėti neteisėtą ir nepagrįstą ikiteisminį tyrimą R. A. Ručio atžvilgiu“, – teigiama partijos pranešime.

Politikas taip pat reikalauja bausti STT, kurios atliekamo ikiteisminio tyrimo dėka tapo specialiuoju liudytoju ir įtariamuoju.

„Prašyme taip pat nurodyta, kad ikiteisminio tyrimo laikotarpiu Seimo nario atžvilgiu iš Specialiųjų tyrimų tarnybos buvo skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija, siekiant pažeminti ir paniekinti Rimą Antaną Ručį bei pakirsti pasitikėjimą juo kaip Seimo nariu“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius