Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 25

KT nutraukė bylą dėl buvusio reikalavimo grįžtant į Lietuvą turėti neigiamą COVID-19 testą

Konstitucinis Teismas (KT) nutraukė bylą dėl pandemijos metu įvesto karantino metu galiojusio reikalavimo grįžtant iš užsienio į Lietuvą turėti neigiamą koronaviruso testą.
Konstitucinis Teismas
Konstitucinis Teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

KT pranešė, kad Vyriausybės nutarimas, kuriuo buvo įtvirtintas toks teisinis reguliavimas, ne kartą keistas, o pernai birželio pabaigoje iš viso neteko galios.

Grupė opozicijos parlamentarų pernai balandį kreipėsi į KT prašydamas įvertinti karantino taisykles, kuriomis ribota Lietuvos piliečių, turinčių teigiamą COVID-19 testą, teisė grįžti į Lietuvą. KT pernai gegužę pranešė ėmęsis šio prašymo.

Pernai siekiant suvaldyti pandemijos plitimą kelis mėnesius galiojo reikalavimas visiems iš užsienio valstybės atvykusiems asmenims, vyresniems nei 16 metų, privaloma turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą.

Reikalavimai netaikyti per Lietuvą keliaujantiems tranzitu, persirgusiems ar pasiskiepijusiems asmenims, jaunesniems nei 16 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius