-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 05

KT pradeda nagrinėti, ar pigiausio vaisto paskyrimo tvarka atitinka Konstituciją

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį pradeda nagrinėti Seimo narių prašymą ištirti, ar Vyriausybės sprendimas dėl pirmojo pigiausio vaisto paskyrimo ir kompensavimo tvarkos atitinka Konstituciją.
Vaistinė
Vaistinė / 123RF.com nuotr.

KT taip pat nagrinės, ar Konstitucijai neprieštarauja Farmacijos bei Sveikatos draudimo įstatymų nuostatos, pagal kurias kompensuojamųjų vaistų bazinės kainos ir pacientų priemokos apskaičiuojamos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Į KT prašydami įvertinti tokią ankstesnės kadencijos valdančiųjų įvestą tvarką pernai kreipėsi tuomet opozicijoje buvę konservatoriai ir kitų frakcijų atstovai.

Po Seimo rinkimų atėję į valdžią konservatoriai su koalicijos partneriais šiemet pakeitė kompensuojamų vaistų skyrimo tvarką, bet ji įsigalios nuo 2022 metų.

Seimas birželį priimtomis pataisomis leido pirmąkart rinktis ne tik pigiausią, bet ir brangesnį vaistą, sumokant tik priklausančią kainos priemoką. Dabar ne pigiausią vaistą pasirinkę pacientai turi sumokėti visą jo kainą.

„Pirmojo paskyrimo“ tvarką kritikavo dalis medikų ir pacientų organizacijų atstovų. Anot jų, pacientams ribojama galimybė rinktis, o kai kurie pigiausi vaistai neužtikrina kokybiško ir efektyvaus gydymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius