-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15

KT prašoma išaiškinti, ar Seimui nepatvirtinus išvadų dėl rezultatų penkiose vienmandatėse, jose išrinkti nariai gali įgyti mandatus

Trečiadienį Seimas priėmė galutinį sprendimą dėl rinkimų rezultatų nustatymo daugiamandatėje rinkimų apygardoje taip pat dėl rinkimų paskelbimo negaliojančiais Biržų–Kupiškio vienmandatėje apygardoje. Tačiau Seimas nepriėmė jokio sprendimo dėl penkių vienmandačių apygardų (Šilutės–Pagėgių, Vilniaus–Trakų, Kaišiadorių–Elektrėnų, Širvintų–Vilniaus, Jurbarko) rinkimų rezultatų nustatymo, nors Konstitucinis Teismas dėl jų pateikė išvadą.
Gintaras Songaila
Gintaras Songaila / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 105 straipsnio 3 dalis ir Seimo rinkimų įstatymo 95 straipsnis nustato, kad galutinį sprendimą dėl pateikto paklausimo Konstituciniam Teismui priima Seimas, tačiau trečiadienį jis to nepadarė. 

Todėl Gintaras Songaila paprašė Konstitucinio Teismo išaiškinti, ar galutiniai rinkimų rezultatai minėtose penkiose vienmandatėse yra nustatyti, nors Seimas nepriėmė galutinio sprendimo, o taip pat – ar išrinktieji Seimo nariai Artūras Skardžius, Rita Tamašunienė, Jaroslavas Narkevičius, Bronius Bradauskas ir Bronius Pauža gali įgyti Seimo nario mandatą bei prisiekti.

G.Songaila jau yra pateikęs paklausimą Konstituciniam Teismui, ar jo išvada reiškia, kad Seimo rinkimų rezultatai daugiamandatėje rinkimų apygardoje buvo nustatyti „daugiau kaip vieno mandato tikslumu“, o taip pat paprašęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkui Zenonui Vaigauskui skirti baudą dėl to, kad jis nepateikė Konstituciniam Teismui apygardų, kuriose buvo nustatyti balsų pirkimo atvejai, posėdžių protokolų bei nepateikė turimos informacijos apie Vilniaus–Trakų apygardoje daugiau kaip 600 pasikartojančių biuletenių su identiškai reitinguojamais kandidatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius