Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

KTU Karjeros dienose bus mažiau potencialių darbdavių (nuotraukos)

Trečiadienį Kauno technologijos universitetas (KTU) šurmuliuos kaip niekada: penktą kartą čia vyks įmonių ir studentų kontaktų mugė „KTU Karjeros dienas 2009“.
KTU Karjeros dienos sutraukia tūkstančius studentų, norinčių susirasti vietą praktikai atlikti arba būsimą darbo vietą.
KTU Karjeros dienos sutraukia tūkstančius studentų, norinčių susirasti vietą praktikai atlikti arba būsimą darbo vietą. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pasak KTU Karjeros centro vedėjos Kristinos Bakšaitės, šiemet renginyje dalyvauja dvigubai mažiau įmonių negu pernai. Karjeros dienų metu studentai turės galimybę tiesiogiai pabendrauti su 46 įmonių atstovais bei išklausyti 9 atskirus įmonių prisistatymus. Praėjusiais metais mugėje dalyvavo 118 Lietuvos ir užsienio įmonių.

„Atkrito smulkiosios ir vidutinės įmonės, kurioms šiuo metu sunkiau sekasi planuoti savo veiklos tęstinumą. Šiemet turime tik vieną įmonę iš užsienio – kompaniją „Procter & Gamble“. Kitos nutarė nedalyvauti renginyje. Tačiau šie pasikeitimai duos ir naudos: įmonės turės daugiau laiko atskiriems prisistatymams“, - pasakojo KTU Karjeros centro vedėja. Organizatoriai prognozuoja, jog šiemet mugėje apsilankys rekordinis skaičius studentų. „Praėjusiais metais renginyje apsilankė beveik 3 tūkst. studentų. Manome, kad šiemet jų bus dar daugiau – jau prieš mugę rengtuose seminaruose pastebėjome, kad jaunimas dalyvauja aktyviau. Vyresnių kursų studentai nerimauja dėl savo galimybių įsidarbinti, todėl mugėje domėsis visomis galimybėmis. Jaunesni rūpinasi vietomis praktikai. Dabar ir dėl jų susitarti su įmonėmis sudėtingiau. Todėl toks renginys, kaip KTU Karjeros dienos, šiuo metu ypač aktualus“, - įsitikinusi viena iš jo rengėjų K.Bakšaitė.

„Atkrito smulkiosios ir vidutinės įmonės, kurioms šiuo metu sunkiau sekasi planuoti savo veiklos tęstinumą“, - pasakojo KTU Karjeros centro vedėja.

Renginio programoje ir daugiau pasikeitimų. Pirmą kartą antrojoje mugės dalyje vyks uždaras studentų ir verslininkų susitikimas – konkursas „KTU Ingenium 2009“. Jis pakeitė ankstesniais metais vykusį „KTU Talentų banką“, kurio eigą galėjo stebėti ir žiūrovai. Šiemet renginyje dalyvaus tik iš anksto atrinkti 15 KTU studentų ir įmonių atstovai. „Norėjome, kad studentai ir verslininkai pabendrautų akis į akį. Todėl kūrybiniuose užsiėmimuose, pokalbiuose dalyvaus tik atrinkti studentai bei verslininkai, žiūrovų nebus. Be to, jie nelabai ką ir pamatytų“, - sakė K.Bakšaitė. Trys geriausieji iš 15-os studentų bus apdovanoti prizais.

Po įvairių dienos renginių studentija rinksis į mugės „afterparty“. Naktiniame klube „Combo“ kauniečius šokdins vokietis Monolake ir lietuvaičiai Gvidas B. iš komandos „Partyzanai“ bei „Metal on Metal“ ir „Re:Fiction“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius