Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 27

Kubilius: atlikti tyrimą dėl galimo CŽV kalėjimo Lietuvoje nėra prasmės

Premjeras Andrius Kubilius abejoja, ar reikėtų pradėti parlamentinį tyrimą dėl to, ar Lietuvoje buvo slaptas CŽV kalėjimas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Duodamas interviu Žinių radijui A.Kubilius teigė, kad 2006 metais Užsienio reikalų komitetas pagal Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos prašymą jau buvo atlikęs tokį tyrimą ir nustatė, kad Lietuvoje tokio kalėjimo nėra buvę. Beje, anksčiau tai teigė ir šio komiteto pirmininkas Audronius Ažubalis.

A.Kubilius tikino esąs tikras, jog atlikus pakartotinį tokį tyrimą būtų gautas toks pats rezultatas. Premjeras abejojo: negi kiekvieną kartą, kai JAV ar Europos žiniasklaidoje pasirodys panašių abejojimų ar spėlionių, Lietuva turės imtis tokių tyrimų.

Informaciją, esą Lietuvoje, Vilniaus pakraštyje, iki 2005 metų veikė slaptas CŽV kalėjimas, prieš savaitę paskelbė „ABC News“, remdamasi neįvardytais buvusiais CŽV pareigūnais.

Remdamasis šia informacija anglų kalba transliuojamas Rusijos informacinis kanalas „Russia Today“ vėliau pranešė, kad toks kalėjimas galėjo veikti buvusioje sovietų karinėje bazėje Rūdninkuose, esančioje apie 40 kilometrų nuo Lietuvos sostinės.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir buvęs premjeras Algirdas Brazauskas praėjusią savaitę BNS sakė nieko nežinoję apie jokį CŽV kalėjimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius