Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 19

Kubilius: būtina išsaugoti finansų ministrą A.Šemetą (atnaujinta 11.58 val.)

Premjeras Andrius Kubilius mano, jog Vyriausybėje būtina išsaugoti finansų ministrą Algirdą Šemetą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jo, reikia tęsti pradėtas reformas.

„Pirmas dalykas todėl, kad ji yra profesionalus ir tikrai aukštos kvalifikacijos specialistas, kokio seniai tokiame poste nėra buvę. Antras dalykas, kad ta finansų politika, kurią mūsų Vyriausybė įgyvendina ir kurios principus ir kuria finansų ministras kartu su visa komanda, mano įsitikinimu, yra tinkama, tą ne vieną kartą pabrėžė ir Tarptautinis valiutos fondas, ir Europos Komisija, ir tokių ekspertų vertinimas man atrodo, yra žymiai svarbesnis nei ta paviršutiniška opozicijos kritika, kurią matėme interpeliacijos metu“, – Interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Pasak A.Kubiliaus, dėl mokesčių pertvarkos, kurią Vyriausybė įvykdė 2008-ųjų pabaigoje, valstybės biudžetas papildomai surinko 400 mln. litų.

Išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė finansų ministrą įvardijo tarp penkių, su kuriais ji pirmiausia norės kalbėtis ir kuriems, jos teigimu, kels tam tikrus reikalavimus bei norės girdėti jų sprendimų būdus.

„Jis turi padaryti tai, ką gali padaryti, ir ištaisyti tai, ką pridarė“, – rinkimų naktį sakė D.Grybauskaitė, paklausta apie finansų ministrą A.Šemetą.

Nors Seimo seniūnų sueiga išbraukė opozicijos inicijuojamos interpeliacijos finansų ministrui svarstymą iš plenarinio posėdžio darbotvarkės, Seimas antradienį vis dėlto balsuos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius