Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Kubilius: įsivesime eurą, laimėsime krepšinio čempionatą ir „Euroviziją“

Trečiadienio rytą Vilniuje vykstančio Baltijos plėtros forumo (BPF) dalyvius šalies premjeras Andrius Kubilius maloniai nustebino subtiliu humoro jausmu.
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvoje visuomet toks geras oras, ypač kai jūs atvykstate – tai mūsų atsakomybė, – kreipdamasis į forumo dalyvius sakė Vyriausybės vadovas. – Esame kieti žmonės. 2009–2010 m. konsolidavome 12 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Mano atlyginimas sumažėjo 38 proc., tačiau žmona vis dar su manimi bendrauja. 2011–2012 m. konsoliduosime dar 5 proc. BVP. 2014 m. turėsime eurą, prieš tai dar laimėsime Europos krepšinio čempionatą, kuris taip pat vyks Lietuvoje. Taip pat laimėsime „Euroviziją“. 

A.Kubilius pasveikino šiųmetę Europos dainų konkurso nugalėtoją Vokietiją ir pabrėžė, kad „kitas kartas bus mūsų“. Premjeras forumo dalyviams priminė ir tai, kad 2013 m. Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai.

Salėje nuvilnijusią juoko bangą nutraukė ministro pirmininko teiginys, kad Lietuva yra šalis, kuri „mėgsta būti labai laiminga“. „Šiuo metu esame laimingi, kad Estija 2011 m. pradžioje prisijungs prie euro zonos. Mes turime nuolatinį tikslą – būti geresni už Estiją. Sveikinu ją su šiuo pasiekimu – tai tikrai padės mums“, – toliau susirinkusius linksmino A.Kubilius.

Kiek surimtėjęs Vyriausybės vadovas kalbėjo apie Lietuvos ir Baltijos jūros regiono viziją. Jis pabrėžė, kad Lietuva nori tapti „sumania valstybe sumaniame regione“. „Mes mylime technologijas, mylime krepšinį ir mėgstame laimėti. Norime nugalėti pasaulinėje konkurencijoje“, – sakė A.Kubilius.

Jis atkreipė dėmesį, kad krepšinyje laimi komanda, ne individualūs žaidėjai. Todėl, A.Kubiliaus įsitikinimu, konkurencinėje kovoje gali laimėti visas Baltijos jūros regionas. Kad pasiektų šį tikslą, regionui, kaip ir gerai futbolo komandai, reikia daugiau bendradarbiavimo, partnersytės ir lyderystės.

Ministrų kabineto vadovas išskyrė ir tris sritis, kuriose, anot jo, būtinas didesnis bendradarbiavimas. Pasak jo, norėdamos pasivyti Skandinavijos šalis, Baltijos valstybės pirmiausia turėtų daugiau bendradarbiauti. Esą todėl būtina daug greičiau įgyvendinti struktūrines reformas, reformuoti aukštąjį mokslą, kurti mokslo slėnius, investuoti į aukštąsias technologijas. 

Be to, A.Kubiliaus nuomone, siekiant modernizavimo, būtinas glaudesnis regioninis bendradarbiavimas. Jo įsitikinimu, Europos Sąjungos valstybės turėtų stiprinti ne tik tarpusavio ryšius,  bet ir ryšius su Baltarusija bei Kaliningrado sritimi.

„Mano vizija kitam dešimtmečiui yra labai paprasta – 2020 m. mūsų regionas bus išmanus, nebijos prisiimti tikros lyderystės ir būsime patys žaliausi Europoje.“

Antradienį prasidėjęs ir pirmą kartą Lietuvoje vykstantis Baltijos Davosu vadinamas BPF– didžiausias regiono ekonomikos renginys. Jame dalyvauja Pasaulio prekybos organizacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Rufusas Yerxa, stambių Baltijos jūros šalių energetikos, konsultacijų ir kitų įmonių, asocijuotų verslo struktūrų, tarptautinių finansinių institucijų vadovai, mokslo institucijų analitikai, taip pat Rusijos Kaliningrado srities gubernatorius Georgijus Boosas su verslo delegacija bei Baltarusijos delegacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius