-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 16

Kubilius išsaugojo premjero postą (papildyta 17.16)

Ketvirtadienį Seimas patvirtino Andriaus Kubiliaus kandidatūrą į ministro pirmininko postą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Konservatorių frakcijos vardu pasisakiusi jauniausia Seimo narė Agnė Bilotaitė A.Kubiliui pagyrų negailėjo – esą per nedidelį laikotarpį jo vadovaujama koalicija priėmė padėtį stabilizuojančius sprendimus, pradėjo svarbiaus ir nelengvas reformas švietimo, valstybės valdymo ir kitose srityse.

Iškart po jos į tribūną pakilęs socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius žadėjo nebūsiantis kritiškas kandidato į premjerus atžvilgiu, tačiau pažymėjo, kad iki šiol nemato vizijos, kaip reikia išeiti iš ekonominės krizės. Jis teigė pasigendantis atskaitomybės už rezultatus – esą kol kas nemato jokių rezultatų, nors kai kurie ministrai jam palieka neblogą įvaizdį.

Mazuronis: valstybė yra žlugdoma

„Tvarkietis“ opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis teigė, kad iki šiol A.Kubiliaus politika vykdė valstybės žlugdymo ir skurdinimo politiką. Esą niekas iš valdančiųjų nesiklauso opozicijos nuomonės, o priešingai – aklai tiki savo teisumu. Jis priminė Dalios Grybauskaitės išsakytą poziciją, kad Vyriausybei trūksta nuoseklumo ir pareiškė, kad Tvarkos ir teisingumo partijos frakcija nepalaikys A.Kubiliaus kandidatūros.

„Prisikėlėlių“ frakcijos seniūnas Laimontas Dinius bei nuo jų vakar atskilusios Ąžuolo frakcijos vardu šnekėjusi Ingrida Valinskienė teigė palaikysiantys laikinojo premjero kandidatūrą ne tik dėl politinių, bet ir dėl asmeninių savybių – kantrybės bei santūrumo.

Glaveckas lygino su Brazausku

Liberalų sąjudžio atstovas Kęstutis Glaveckas lygino ekonomikos krizę su karu ir retoriškai klausė, kada yra lengviau būti generolu – karo ar taikos metu. Pasak jo, Lietuvoje buvo tik du išskirtiniai premjerai – Andrius Kubilius bei Algirdas Brazauskas, o pagrindinis skirumas – pirmajam teko žymiai sunkesnės darbo sąlygos. Kaip ir liberalsąjūdiečiai, liberalcentristai taip pat teigė remsiantys A.Kubiliaus kandidatūrą.

Tuo tarpu „darbietis“ Vytautas Gapšys teigė neabejojantis, kad A.Kubilius – stipriausias kandidatas iš tų, kuriuos galėtų pasiūlyti koalicija, tačiau pabrėžė, kad Vyriausybės programa vis dar neatitinka visuomenės lūkesčių.

Tapo ir apaštalu, ir šventuoju

Tęsiantis diskusijai A.Kubilius sulaukė ir dar gražesnių epitetų – konservatorius Arimantas Dumčius jį pavadino šviesiu apaštalu tamsioje krizės padangėje, o „tvarkietis" Petras Gražulis po tokių pasisakymų pasiūlė kreiptis į Popiežių ir jį paskelbti šventuoju. Jis ironizavo, kad iki jo kadencijos pabaigos tai būtų galima sutvarkyti.

Kandidatas į premjerus padėkojo visiems pasisakiusiems – esą išgirdo daug įvairių nuomonių, tačiau pabrėžė nesantis šventasis, o su A.Brazausku nenori būti lyginamas.

Paklaustas, ką konkrečiai gero padarė šį pusmetį, A.Kubilius atsakė daug dėmesio skyręs Šiaulių ligoninei.

Už A.Kubilių balsavo 79 Seimo nariai, prieš 36, o susilaikė 13 parlamentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius