Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 21

Kubilius: LEO LT bus ardoma (atnaujinta 09.31 val.)

Ketvirtadienį premjeras Andrius Kubilius pareiškė, jog nacionalinė energetikos bendrovė LEO LT bus ardoma.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 LEO LT

Kaip A.Kubilius teigė Žinių radijui, praėjusį šeštadienį partijos taryba svarstė šį klausimą ir ryžtingai pritarė Dalios Grybauskaitės pozicijai dėl LEO LT reikalų.

„Tą ryžtą reikia paremti konkrečiais veiksmais ir labai gerai pasverti", – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Taip pat jis teigė, kad nesinori padaryti klaidų, kurios brangiai kainuotų elektros vartotojams.

„Aš visą laiką kalbu apie paprastą analogiją. Ką mes paveldėjome LEO LT istorijoje? Mes paveldėjome Vyriausybės ūkį valstybės reikaluose, apvesdintą su privačiu kapitalu“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pasak premjero, kaip žinoma iš šeiminės praktikos, šeimos skyrybos gali būti inicijuojamos vienos pusės arba sutartos abiejų, o sutarimo atveju skyrybos būtų žymiai lengvesnės. 

Energerikos ministro Arvydo Sekmoko vadovaujama darbo grupė nori dar trijų mėnesių, per kuriuos būtų iš naujo įvertintas LEO akcininkų įneštas turtas ir valdoma akcijų dalis.

Išrinktoji Lietuvos prezidentė išreiškė kategorišką nuomonę dėl LEO LT – esą už padarytą klaidą teks mokėti visiems mokesčių mokėtojams, tačiau ši bendrovė esanti įsteigta neteisėtai ir neskaidriai, todėl jos ateities nemato. Pasak jos, trys mėnesiai yra per ilgas laikas sprendžiant LEO LT likimą, tad sprendimus reikia priimti greičiau.

Vyriausybė valdo 61,7 proc., VP dešimtuko valdoma „NDX energija“ – 38,3 proc. LEO LT akcijų.

Įmonė prieš metus buvo sukurta sujungus „Lietuvos energiją“, Rytų skirstomuosius tinklus ir Vakarų skirstomuosius tinklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius