Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 24

Kubilius: mitingas organizuojamas be rimto pagrindo

Šeštadienį vykusio Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos tarybos posėdyje premjeras Andrius Kubilius pripažino, kad naktimis priiminėjant įstatymus padaryta klaidų.
Premjeras A.Kubilius partijos tarybos posėdyje
Premjeras A.Kubilius partijos tarybos posėdyje / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Premjerui teko atremti bendražygių kritiką dėl valdančiosios koalicijos karo su žiniasklaida, dėl nevieningos frakcijos Seime balsuojant už atlyginimų susimažinimą, dėl dialogo su visuomene nebuvimo bei prastų viešųjų ryšių.

„Aš džiaugiuosi galėdamas eilinį kartą pasakyti, kad neklysta tik tie, kurie nedirba. Stabilizavom valstybės finansus, todėl nors ir sunkiai, bet galėjome sausio mėnesį išmokėti pensijas. Taip pat lito stabilumui negresia jokie dideli pavojai. Be abejo, priimdami virš 60 įstatymų kai kur padarėme netikslumų. Tie netikslumai išaiškėjo, jie bus ištaisyti“, – svarbiausius atliktus Vyriausybės darbus vardino ministras pirmininkas. Pasak jo, Seimas pataisytus įstatymų projektus svarstys jau vasario pradžioje ir pakeitimai turėtų būti priimti per savaitę.

Sorokienė politikuoja

Premjeras stebėjosi, kodėl taisant klaidas vis vien bus rengiamas mitingas. Penktadienį A.Kubilius su smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų atstovais susitarė dėl įstatymų projektų pakeitimo, tačiau vasario pradžioje protesto mitingas bus organizuojamas. „ Suvokiu, kad pagrindinis tikslas ir buvo mitingą organizuoti, ko tuo siekiama – sunku pasakyti. Matau vadovų, konkrečiai ponios Sorokienės (Zita Sorokienė – Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė, – aut. past.) veiksmuose tam tikrų veiksmų, kad norima tiesiog daryti politiką“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pasak jo, iš praėjusios savaitės įvykių turi pasimokyti ir policija, ir mitingo organizatoriai, ir Vilniaus miesto savivaldybė. „Vilniaus savivaldybėje šiandien yra partijos, kurios nori oponuoti Vyriausybei dėl įvairių priežasčių, bet Vilniaus savivaldybės atsakomybė už parinkimą tokių vietų, kuriose galima būtų saugiai mitinguoti, irgi yra labai didelė“, – kalbėjo premjeras. Jis akcentavo, kad Sąjūdžio metais patys geriausi mitingai vyko Kalnų arba Vingio parkuose, ir teigė nesuprantantis, kodėl tos vietos dabar yra kritiškai vertinamos.

Į rinkimus A.Kubilius neis

Partijos tarybos posėdyje šnekėta ir apie artėjančius rinkimus – priimti dokumentai, nustatantys kandidatų rėmimo tvarką.

A.Kubilius dar kartą pakartojo, kad Daliai Grybauskaitei nusprendus dalyvauti prezidento rinkimuose, jis siūlysiąs konservatoriams remti jos kandidatūrą. Pats A.Kubilius į rinkimus eiti neketina. O į Europos parlamentą konservatoriai siūlys dabartinius jo narius - Vytautą Landsbergį ir Laimą Andrikienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius