-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 19

Kubilius: Vyriausybė neketina mažinti motinystės išmokų

Vyriausybės vadovas teigia, kad „Sodros“ biudžeto padėtį ministrų kabinetas svarstys birželio mėnesį. Tačiau jis tvirtina, kad kol kas Vyriausybė nesvarsto, ar mažinti motinystės pašalpas arba trumpinti atostogas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš pritariu paskutinei daliai, kad iš tikrųjų galėtų (būtų leista vaikus iki dvejų metų auginantiems tėvams ar motinoms užsidirbti papildomai – BNS)... Tuos dalykus reikia skaičiuoti. O kitus dalykus – konkrečius skaičius – ar mažinti, tikrai mes to nesvarstome. Matome šio instrumento – socialinės paramos per motinystės išmokas – pozityvų rezultatą ir tol, kol matysime, kad galime kitais būdais spręsti „Sodros“ finansų subalansavimą, tol įgyvendinsime tuos kitus būdus“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė premjeras Andrius Kubilius.

Kita vertus, jis teigė visiškai pritariantis išrinktajai prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri teigia, kad būtina ieškoti kompromiso dėl išmokų tėvams, auginantiems vaikus iki dvejų metų.

D.Grybauskaitė siūlo, pavyzdžiui, dvejus metus mokėti šiek tiek mažesnes motinystės (tėvystės) pašalpas, bet leisti žmonės prisidurti. Dabar sistema neleidžia to daryti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius