Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 03 21

Kūdikio gatvėje susilaukusi moteris – vaikų teisių tarnybos akiratyje

Vaikų teisių tarnybos specialistai penktadienio pavakarę buvo šokiruoti, sulaukę informacijos, kad uostamiesčio gyventoja kūdikį pagimdė tiesiog gatvėje.
Kūdikis
Kūdikis / Photos.com nuotr.

23-ejų metų klaipėdietė kūdikio pavakarę susilaukė Debreceno gatvėje, prie namo, kuriame ir gyvena. Į pasaulį ateiti kūdikiui padėjo šalia veikiančios veterinarijos klinikos darbuotojos. Jos kūdikiui nukirpo virkštelę. Vėliau mama su kūdikiu nugabentos į ligoninę.

Klaipėdos vaikų teisių tarnybos vedėja Gražina Aurylienė „15min” teigė, kad iki šiol šios šeimos nežinojo. Penktadienio vakarą kartu su tarnybos specialiste ji aplankė šeimą ir teigė, kad ji nėra pasiruošusi auginti dar vieno vaiko. 23-ejų metų viename prekybos centre kasininke dirbanti moteris su vyru susilaukė trečios atžalos.

„Ši šeima bus mūsų šeima, kaip mes sakome. Joje turi lankytis socialiniai darbuotojai. Surinksime informaciją ir perduosime ją Šeimos ir vaiko gerovės centrui, kad šeima būtų įtraukta į rizikos šeimų apskaitą“, – sakė G.Aurylienė.

Pasak jos, šeima įsikūrusi mažame bute, bendrabutyje. Dviejuose kambariuose talpinasi seneliai ir du jaunos šeimos vaikai. „Butą radome nešvarų, netvarkingą. Jame basi bėgiojo 2006 ir 2007 metais gimę berniukai. Pagal dabartinę situaciją šeima nėra pasiruošusi auginti dar vieno vaikelio. Nematėme nei paruoštos lovelės, nei drabužėlių. Tačiau visa tai išsiaiškinsime pakalbėję su mama. Aplinkinių žmonių teigimu, jauni tėvai vartoja psichotropines medžiagas. Visa tai patikrinsime“, – sakė vedėja.

Dviems specialistėms apsilankius atžalos susilaukusioje šeimoje mažylės tėvas ir seneliai iš pradžių kiek pabendravę su specialistėmis, vėliau jas maloniai išprašė. Moterys iškvietė policiją ir medikus. Tuomet vėl pateko į butą. „Medikai apžiūrėjo vaikus, jie sveiki kaip ridikai. Kai atėjome su policija, šeima mus įsileido, senelis atsiprašė. Tačiau į akis krito tai, kad ir abu seneliai, ir tėvas buvo kiek išgėrę. Jie teigė, kad šventė mergaitės gimimą“, – pasakojo G.Aurylienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius