Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto ligoninė: dveji metai reformų, milžiniškos skolos – kuo tai baigsis?

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) vis įvykių sūkuryje – žiniasklaidoje kasdien atsiranda publikacijos apie smaugiančias skolas, vykdomas reformas, besiskundžiančius medikus, pasisakyti progų nepraleidžia ir vietos politikai. Trijų ligoninių jungimas į vieną darinį bus baigtas šių metų rugsėjį, o pusmetį įstaigai vadovaujantis dr. Audrius Šimaitis teigia, kad situacija nėra tokia juoda: ligoninės skola valdoma, pavyko rasti susitarimą su profesine sąjunga, bus pradėtas Skubios pagalbos skyriaus projektavimas.
Dr. Audrius Šimaitis parodė, kokia kryptimi vyksta skolos valdynas
Dr. Audrius Šimaitis parodė, kokia kryptimi vyksta skolos valdynas / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

KUL vis atsiranda dėmesio centre: neseniai Klaipėdos meras kvietėsi žurnalistus dėl Seime išdėstytų planų prie šios ligoninės jungti savarankiškai veikiančią Klaipėdos vaikų ligoninę. Nuskambėjo pasvarstymai, kad toks jungimas būtų tarsi gelbėjimo ratas skolose skęstančiai ligoninei. Į susitikimą su KUL vadovu dėl neva „didelio susirūpinimo“ kviesti Klaipėdos regiono merai.

Trečiadienį „Vakarų ekspresas“ pranešė, kad reformuojamoje ligoninėje bus pasirašinėjamos naujos darbo sutartys su didžiąja dalimi darbuotojų.

Ketvirtadienį „Atvira Klaipėda“ pranešė apie Valstybinės darbo inspekcijos pradėtą tyrimą dėl galimo mobingo KUL. Skundo autoriai kaltino darant spaudimą atsisakyti priedų.

Apie tai, kokia iš tiesų yra situacija Klaipėdos universiteto ligoninėje kalbamės su ligoninės vadovu dr. Audriumi Šimaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius