Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Kultūros ministerija skyrė finansavimą tautinių mažumų kultūrų plėtotę skatinantiems projektams

Kultūros ministerija 2012 m. lapkričio mėn. skelbė kultūros projektų, skatinančių tautinių mažumų kultūrų plėtotę, dalinio finansavimo iš valstybės biudžeto lėšų konkursą 2013 metams.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Konkursui buvo teikiami projektai, skirti tautinių mažumų kultūros sklaidai Lietuvoje ir užsienyje, tautinių mažumų vaikų ir jaunimo veiklos skatinimui, tautinių mažumų kultūros paveldo ir jo kultūrinės vertės išsaugojimui, tautinių mažumų šeštadieninių-sekmadieninių mokyklų veiklai, tautinės tolerancijos ugdymui ir kovos su rasizmu bei tautine diskriminacija skatinimui bei romų tautinės mažumos integracijai ir tautinio tapatumo puoselėjimui.

Konkursui paraiškas teikė Lietuvos Respublikoje įstatymų nustatyta tvarka įregistruoti ne pelno siekiantys viešieji juridiniai asmenys, veikiantys kultūros srityje. Gauta 180 paraiškų. Daliniam projektų finansavimui iš valstybės biudžeto skirta 288 000 litų. Kultūros ministro įsakymu patvirtinta komisija, į kurios sudėtį įėjo Tautinių bendrijų tarybos nariai, atrinko 94 projektus, kuriems skirtas dalinis finansavimas. Jų sąrašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius