-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Kultūros ministerijoje policija tikrino darbuotojų blaivumą

Pirmadienio popietę žurnalistai ir pareigūnai gavo informacijos, esą Remigijaus Vilkaičio vadovaujamoje ministerijoje girtaujama.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Kultūros ministras R.Vilkaitis darbe – blaivus. Jo patarėja ir viceministras Donatas Valančiauskas – taip pat blaivutėliai.

Taip netikėtai Kultūros ministerijoje baigėsi speciali improvizuota policijos ir žurnalistų operacija. Viskas prasidėjo nuo to, kad pirmadienio popietę žiniasklaidos atstovai gavo nepatikrintos informacijos, neva ministerijoje darbo metu vaišinamasi alkoholiu.

Kaip „Delfi“ pasakojo Kultūros ministerijoje budėjęs saugos tarnybos darbuotojas, laikraščio „Vilniaus diena“ žurnalistė su fotografu į pastatą pateko per kiemo duris, kai apsaugininkai tvarkė signalizaciją.

Savo ruožtu ministro atstovė spaudai Indrė Leikauskaitė „Delfi“ sakė, jog žurnalistai bandė užklupti kabinete besilinksminančią trijulę: ministro patarėją Daivą Siurblytę Juškienę, patarėją Vilių Matijošių ir viceministrą D.Valančiauską. Atstovė tikino, kad jokių balių nebuvo.

Gindamiesi nuo neprašytų žurnalistų, ministerijos atstovai iškvietė policiją. Pareigūnai, įsigilinę į situaciją, paragino ministerijos darbuotojus papūsti į alkotesterį. Matuoklis parodė nulius. Tie patys skaičiai užsidegė į tikrintuvą pūstelėjus ir ministrui R.Vilkaičiui.

Nepatikrintas liko tik patarėjas V.Matijošius, mat skubiai išvyko, kaip teigiama, į pasitarimą kitoje ministerijoje.

Nesusipratimo dalyviai išsiskirstė taikiai. Ar alkoholio tikrintuvą išbandė netikrą aliarmą sukėlę plunksnos broliai, nepranešama.

Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr./Alkoholio matuoklis
Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr./Alkoholio matuoklis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius