Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

Kultūros ministras R.Vilkaitis supainiojo interesus, konstatavo VTEK (atnaujinta 11.18 val.)

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis supainiojo interesus dalyvaudamas sprendžiant klausimą dėl valstybės finansinės paramos skyrimo kino filmui „Atsisveikinimas“, kuriame pats ir vaidino, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Europos šalių kino susirinko žiūrėti pilna salė gerbėjų.
R.Vilkaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot VTEK, R.Vilkaitis nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatytos prievolės vengti interesų konflikto.

Įstatymas numato, kad asmuo, dirbantis valstybinėje tarnyboje, esant interesų konflikto situacijai, privalo informuoti tiesioginį vadovą bei asmenis, kurie kartu dalyvauja sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūroje, apie esamą interesų konfliktą ir nusišalinti nuo dalyvavimo tolesnėje procedūroje.

Kaip pirmadienį skelbia „Kauno diena“, filme „Atsisveikinimas (Laimingo žmogaus istorija)“ R.Vilkaitis nusifilmavo 2007–2008 metais, dar prieš tapdamas kultūros ministru. Tačiau juo tapęs skyrė šiam filmui 120 tūkst. litų iš Kultūros ministerijos biudžeto.

Šiuo faktu susidomėjusio VTEK šių metų sausį pradėjo tyrimą, ar ministras nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

R.Vilkaitis į kultūros ministro postą buvo deleguotas 2008–ųjų gruodį valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP), vadovaujamos Arūno Valinsko.

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti R.Vilkaičiu, nuo to laiko ieškoma kandidatų į šį postą. Šiuo metu oficialiai TPP premjerui siūlomas kandidatas – Vilniaus dailės akademijos prorektorius Arūnas Gelūnas.

Papildyta 11.18 val.: Pats R.Vilkaitis teigia, kad laikosi nuostatos baigti pradėtus projektus, į kuriuos yra investuota nemažai valstybės pinigų, ir nesijaučia supainiojęs viešųjų ir privačių interesų.

„Viskas vyko bendra tvarka. Yra taisyklės, Kino taryba reitinguoja projektus ir kiekvienas projektas turi savo limitą. Tai yra 2 mln. litų. Šitas projektas nebuvo dar išnaudojęs limito. Patikrinome griežtai visa tai, kas buvo išleista iki to, ir pagal bendrą nuostatą suteikėme tą likusią sumą“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė R.Vilkaitis ir pridėjo nesijaučiantis supainiojęs interesų.

„Komisijos reikalas spręsti savo reikalus, o mano nuostata yra baigti pradėtus projektus, į kuriuos įdėta daug valstybės pinigų“, – tikino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius