Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 13

Kultūros sostinės metus Panevėžys baigia su nauju festivaliu ir atgimusiu žurnalu

Šį savaitgalį Panevėžys atsisveikina su Lietuvos kultūros sostinės titulu.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Jūratės Morkūnaitės nuotr.

Penktadienį mieste prasidėjo paskutinis tam skirtas renginys – iki sekmadienio truksianti kalėdinė mugė.

Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė BNS sakė, kad Žagarei kultūros sostinės vardą perduosiantis Panevėžys su šiuo titulu atsisveikina įgijęs naują teatro festivalį, kurį planuojama rengti kiekvienais metais. Be to, kultūros sostinės proga pavyko prikelti kultūros žurnalą „Senvagė“.

Žagarei kultūros sostinės vardą perduosiantis Panevėžys su šiuo titulu atsisveikina įgijęs naują teatro festivalį, kurį planuojama rengti kiekvienais metais

„Nauji dalykai ne visada prigyja, todėl rizikinga rengti naujus renginius, tačiau prancūziškos dvasios „Bonjour, maestro“ festivalis pavyko, ir mes jį planuojame kitais metais. Turėjome ir dar vieną projektą – 20 metų Panevėžys neturėjo savo kultūrinės spaudos. Buvo fragmentiški straipsniai spaudoje, bet kultūrinio žurnalo neturėjome. Ir būtent kultūros sostinės platforma davė galimybę atgimti po 20 metų istorijos ir kultūros žurnalui „Senvagė“. Planuojame, kad jis tikrai nemirs, leisime jį du kartus per metus ir šiuo atgaivinimu labai didžiuojamės“, – kalbėjo L.Krasauskienė.

Per šiuos metus Panevėžys taip pat pasipuošė dviem skulptūromis, mieste bus atidaryta nauja erdvė parodoms.

Pasak L.Krasauskienės, per šiuos metus pavyko padaryti kultūrą matomesne, paskatinti panevėžiečius ne tik dažniau dalyvauti kultūros renginiuose, bet ir labiau didžiuotis savo miestu.

„Prisidėjo daug tokių renginų, kurie nebuvo planuoti – mes jų net nebeįtraukėme į tuos rėmus, nes buvo baigta leidyba, sudaryta programa. Žiūrint Vasario 16–osios koncertą, labai daug buvo jausmo, kurio mes labai norėjome: kad mes, panevėžiečiai, mylime savo miestą ir tą idėją nešėme per visus metus“, – pasakojo organizatorė.

Anot jos, vienas iš tokių netikėtų dalykų buvo idėja „Auksinius scenos kryžius“ įteikti ne Vilniuje, o Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre.

Rengdamasis tapti Lietuvos kultūros sostine, Panevėžys planavo, kad didelę dalį lėšų surinks iš rėmėjų ir bilietų. L.Krasauskienės teigimu, šiuos planus įvykdyti pavyko – surinkta apie 400 tūkst. litų. Prie švenčių mieste prisidėjo per 80 privačių rėmėjų.

Šeštadienio vakarą „Cido“ arenoje Panevėžio miesto meras Lietuvos kultūros sostinės vardą simbolizuojantį medį iškilmingai perduos Žagarės miesto atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius