Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30

Kuo baigsis A.Guogos ir V.Uspaskicho ginčas? Bendražygiai mano, kad taika

Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho bandymas įtikinti, kad išgėrę „struktūrizuoto mineralinio vandens“ įgysime imunitetą nuo COVID-19, supykdė partijos naujoką Seimo narį Antaną Guogą. Šis V.Uspaskichą užsimojo išstumti iš pareigų. Kuo visa tai baigsis? 15min kalbinti „darbiečiai“ mano, kad, emocijoms nuslūgus, politikai išspręs nesutarimus ir gyvens kaip gyvenę. Santykius jie taip pat galės pasiaiškinti ir kitą savaitę vyksiančiame partijos tarybos posėdyje.
Antanas Guoga ir Viktoras Uspaskichas
Antanas Guoga ir Viktoras Uspaskichas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

V.Uspaskichas jau anksčiau reiškė savo susidomėjimą „vibraciniais dažniais“, kuriuos, tinkamai gyvenant, esą galima pakelti ir taip apsaugoti savo sveikatą. Nepaisant tokios retorikos, A.Guoga prisijungė prie V.Uspaskicho partijos ir su ja dalyvavo Seimo rinkimuose.

Tiesa, dabar „darbiečių“ lyderio bandymas įteigti, kad, geriant vandenį, įmanoma apsisaugoti nuo COVID-19, jam užkliuvo.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Antanas Guoga
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Antanas Guoga

„Man visiškai suprantama ir aišku – partijos pirmininko saviveikla su vandens prekyba niekaip nedera su partijos tikslais, kuriais mūsų rinkėjai pasitikėjo. Juk siūlymas gydyti žmones nuo klastingo viruso vandeniu stumia šalį į viduramžius ir tolina nuo pažangiausių valstybių“, – feisbuke rašė A.Guoga.

Jis ragino partiją atsiriboti nuo V.Uspaskicho elgesio, atsinaujinti ir pasikeisti įstatus, o V.Uspaskichą – trauktis. Pats į jo vietą tikino nepretenduojantis.

„Mano raginimas trauktis iš partijos pirmininkų Viktorui – niekaip nereiškia, kad aš noriu užimti jo vietą. Partijoje yra daug stiprių ir atsakingų bei kūrybingų politikų, kurie galėtų jai vadovauti“, – tikino A.Guoga.

V.Uspaskichas jo žodžių pro ausis nepraleido – aiškino, kad partija čia niekuo dėta, kritikavo A.Guogą už tai, kad mėgsta azartinius lošimus, pritaria narkotikų dekriminalizavimui.

„Man atrodo, kad jis jau prisišnekėjo. Jis ne tik mane ir partiją pavadino visaip. Jis pasirinko reklaminę kampaniją. Gal su kokia Laisvės partija susitarė, todėl ieško priežasčių, kaip išeiti. Todėl, man atrodo, jo dienos suskaičiuotos“, – naujienų agentūrai „Elta“ komentavo „darbiečių“ vedlys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas

I.Kačinskaitė-Urbonienė: tai – ne partijos reikalas

Darbo partijos narė parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė neigiamai įvertino kolegų viešą santykių aiškinimąsi. Dėl to, anot jos, sausio 5-ąją įvyks partijos tarybos posėdis.

„Tai, kas vyksta, man nepatinka. Aš esu linkusi spręsti problemas ten, kur jos iškilo. Artimiausiu metu bus sušauktas partijos tarybos posėdis, tikiuosi, jame mes viską išsiaiškinsime ir susitarsime, kaip dirbsime toliau“, – 15min komentavo ji.

Paklausta, ar taryboje gali būti iškeltas partijos pirmininko keitimo ar A.Guogos šalinimo iš partijos klausimas, I.Kačinskaitė-Urbonienė nurodė, kad tokių dalykų taryba nesprendžia, nors tokie klausimai, jos teigimu, gali būti iškelti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ieva Kačinskaitė-Urbonienė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ieva Kačinskaitė-Urbonienė

„Taryba tokių įgaliojimų neturi, ten ne tokia vieta, bet ar apskritai gali būti iškeltas tas klausimas, tai aišku, kad taip. Bet aš tikrai viliuosi, kad mes išsaugosime vieningos komandos įvaizdį ir tvirtybę. Taip pat sugebėsime išsispręsti klausimus viduje kaip solidi partija“, – dėstė I.Kačinskaitė-Urbonienė.

Ji teigė, kad V.Uspaskicho iniciatyva dėl vandens nėra susijusi su partijos veikla ir dėl jo elgesio partiniu lygmeniu esą nereikėtų kvestionuoti.

Tai – nėra partijos reikalas. Tai yra Viktoro Uspaskicho iniciatyva.

„Tai – nėra partijos reikalas. Tai yra Viktoro Uspaskicho iniciatyva. Kvestionuoti kiekvieno žmogaus iniciatyvas partijoje... Mes turbūt ne apie tai, ne dėl to esam susirinkę. Kiekvienas žmogus gali apsispręsti pats, kaip jam visa tai atrodo“, – kalbėjo Seimo „darbietė“.

A.Mazuronis mano, kad niekas nepasikeis

Jos bendražygis Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis taip pat sutiko, kad santykių nederėtų aiškintis viešai, bet teigė manantis, kad ilgainiui nesutarimai išsisklaidys.

„Galbūt galėtų ne per spaudą, o gyvai pasišnekėti ir viskas. Problemos jokios čia nėra. Žmonės emocionalūs, gal čia karantinas įtampą sukėlė, gal užsidarymas – nežinau, maža kas. Bet nieko čia nėra, esu įsitikinęs, kad viskas bus gerai ir išsispręs. Tikiu, kad kitą savaitę viskas bus pamiršta ir sėkmingai galėsime judėti į priekį“, – vylėsi politikas.

Rimtų takoskyrų tarp A.Guogos ir V.Uspaskicho, jo įsitikinimu, nėra: „Aš nematau ir dabar kažkokių takoskyrų, tik tas emocijas. Gal jas reikėtų ne į viešumą leisti, o viduje, tarpusavyje pasišnekėti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Mazuronis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Mazuronis

A.Mazuronis taip pat teigė esąs įsitikinęs, kad vieši ginčai neatneš ir kokių nors pasekmių.

„Nei partijos pirmininkas pasikeis, nei Antanas Guoga, aš tikiu, kad nebus pašalintas, nebent pats norės išeiti. Bet aš ir tuo abejoju, kad norės išeiti. Man atrodo, Seime gana gera darbinė atmosfera“, – kalbėjo „darbietis“.

O V.Uspaskicho pasisakymų apie gyvenimo būdą ir politiką esą „nereikėtų plakti į vieną vietą“.

Jis šneka lygiai tą patį, ką šnekėjo prieš rinkimus.

„Mes kiekvienas turim savo nuomonę, bet mes atskiriam politinę veiklą nuo asmeninės veiklos. Pirmininko asmeninė, sveikos gyvensenos veikla nėra nauja. Ir prieš rinkimus ji buvo. Čia nieko naujo staigaus neatsirado. Jis šneka lygiai tą patį, ką šnekėjo prieš rinkimus. Jo tokia teisė, mes kiekvienas turim savo poziciją, aš savo – tuo klausimu, kuri nebūtinai sutampa su partijos pirmininko, bet aš jos nepainioju su politika“, – kalbėjo A.Mazuronis.

Apie ginčytiną V.Uspaskicho požiūrį į sveikatą prieš eidamas į Seimo rinkimus, anot jo, žinojo ir tas pats A.Guoga: „Visą laiką žinojo, tik šį kartą aštriau pasisakė toje situacijoje.“

Dėl klaidinančios reklaminės kampanijos, kurioje V.Uspaskichas siūlo įsigyti vandens, neva padedančio apsisaugoti nuo COVID-19, tyrimą pradėjo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Pirminiais duomenimis, politiko reklamuojamą produktą gamina Rokiškyje registruota įmonė „Lamikara“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius