Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 26

Kupiškio gyventojai nesutinka keisti bolševikų vardais pavadintų gatvių

Kupiškio valdžia, užuot pati nusprendusi, kaip pervadinti komunistų Petro Pajarskio ir Broniaus Žekonio vardais pavadintas gatves, sumanė atsiklausti gyventojų nuomonės. Šie pareiškė išvis nesutinkantys keisti dešimtmečiais įprastų pavadinimų – esą tik susidursiantys su problemomis. Miesto valdžia sako bandysianti dar kartą apklausti žmones.
Kupiškis
Kupiškis
Temos: 1 Kupiškis

Valdžios siūlymas pervadinti P. Pajarskio ir B. Žekonio gatves vietos gyventojams – nė motais. Vieni sako neketinantys mokėti už dokumentų perregistravimą, kitiems atrodo, kad po dvidešimt šešerių nepriklausomybės metų gatvių pervadinti nebėra prasmės.

„Panoramos“ žurnalistų pakalbintas P.Pajarskio gatvės gyventojas, Algis Kireilis, teigia nežinantis, nei kas buvo tas žmogus, kurio vardu pavadinta gatvė, nei apskritai kada tuo domėjęsis.

Tuo metu Kupiškio vicemeras, Aurimas Martinka, laikosi kitokios nuomonės: „Kiekvienas turėtų suprasti, kad geriausia gyventi gatvėje, kurios vardu pavadinta asmenybė nėra prieštaringa. Būkim pilietiški, atsisukim į tas vertybes, kurios mums yra artimesnės, priimtinesnės, o ne tas, kurias jau reiktų palikti tam tikrame istorijos periode.“

P.Pajarskis žuvo kovoje su hitlerininkais, B.Žekonis 1944 m. sušaudytas Kauno IX forte, tačiau, pasak muziejininkų, abu buvo komunistai: vienas ginklu, kitas – plunksna palaikė Lietuvoje okupacinę santvarką.

Yra siūlymų P.Pajarskio gatvei sugrąžinti senąjį Karališkosios gatvės pavadinimą, o B.Žekonio gatvę pervadinti kurio nors nusipelniusio kupiškėno vardu, pavyzdžiui, kupiškėnų vestuvių režisieriaus Petro Zulono.

Kupiškio valdžia sako dėl gatvių pavadinimų keitimo bandysianti su gyventojais kalbėtis dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius