-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 18

Kupiškio žemdirbiai protestavo prieš atliekų mokestį

Kupiškio rajono ūkininkai prie savivaldybės administracijos pastato surengė protesto akciją prieštaraudami dėl rajono Tarybos priimto sprendimo padidinti mokestį už atliekas ir mokėti jį nuo visų turimų patalpų skaičiaus.
Kazokiškių sąvartynas
Sąvartynas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak ūkininkų, patvirtinus papildomą mokestį už šiukšles kurių pastarieji neturi, teks mokėti didžiulius pinigus.

„Mokėdavome 80 eurų, o dabar 600 eurų metams. 500 eurų iš dangaus nenusileidžia, kaip sako pinigais niekam nesninga. Juk reikia uždirbti, o grūdų kainos krenta, išgyventi sunkiau darosi visiems“, – sakė Daukučių žemės ūkio bendrovės vadovas Petras Brazinskas.

Ūkininkai nori mokėti už realų šiukšlių kiekį, o ne, pasak jų, už orą ir mano, kad tai tėra savivaldybės įmonės „Kupiškio komunalininkas“ gelbėjimas.

„Jei šiukšlės susidaro ir jas išveža kiti, tai mes sumokame tam, kas išveža. O kodėl turime mokėti tam, kas tokios paslaugos mums neteikia?“ – klausė Skapiškio seniūnijos ūkininkė Jurgita Pakalnytė.

Savivaldybės pakviesti konsultantai pateisino mokesčio įvedimą ir už studiją iš biudžeto gavo 13 tūkstančių eurų.

„Tai nėra gelbėjimas jokio komunalinio ūkio. Tie pinigai nesurenkami eilę metų, nuo kada buvo įvesta Kupiškio rajone rinkliava, ir tas mokestis nebuvo keliamas ir nebuvo didinamas“, – teigė Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.

Savivaldybės pakviesti konsultantai pateisino mokesčio įvedimą ir už studiją iš biudžeto gavo 13 tūkstančių eurų. Padidinus mokestį per metus reikia mokėti 1,5 euro už kvadratinį metrą

„Iš kur paimsi pinigus: kvadratus paskaičiavai, sudauginai ir mokėk, broli. O kad būtų gamykla, kad dirbi kiekvieną dieną toje patalpoje, o čia gi – mėnesį dirbi, grūdus sandėliuoji, o mokame už visus metus“, – stebėjosi Daukučių žemės ūkio bendrovės vadovas.

„Tai dauguma šių žmonių, nenoriu skaičiuoti, stambūs ūkininkai, stambūs žemvaldžiai ir sutikite, 50 eurų metams vidutinis mokestis, na tai nėra didelis“, – atkirto Kupiškio rajono meras.

Nepatenkintųjų kupiškėnų paremti atvyko Rokiškio, Biržų rajonų ūkininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius