Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 11

Kupiškyje reikės naujų rinkimų: kodėl konservatoriai kėlė teismų nebaigusį D.Bardauską?

Kupiškio rajono meru prieš beveik du mėnesius dar vienai kadencijai išrinktą konservatorių keltą Dainių Bardauską Lietuvos apeliacinis teismas pripažino kaltu dėl kelių kaltinimų, jis nebegalės eiti mero pareigų. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas mano, kad politikas turėjo teisę dalyvauti rinkimuose, todėl jį partija ir kėlė kandidatu.
Dainius Bardauskas
Dainius Bardauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Bardauskas pripažintas kaltu dėl reikalavimo duoti kyšį ir jo priėmimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir kurstymo suklastoti dokumentą bei skyrė jam 25 tūkst. eurų baudą.

Jam teks atsisveikinti su Kupiškio rajono mero pareigomis – Lietuvos apeliacinis teismas atėmė teisę ketverius metus dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje.

Neturėjo galimybės nekelti

Pasak A.Vyšniausko, D.Bardauskas TS-LKD kandidatu buvo iškeltas jau po pirmos instancijos teismo sprendimo ir buvo vienas paskutinių partijos kandidatų į savivaldybių merus.

„Kadangi pirmos instancijos teismas išteisino jį, buvo priimtas sprendimas, kad mes formaliai neturime kažkokios galimybės nekelti jo kandidatūros“, – aiškino jis.

Tačiau buvo žinoma, kad toks pirmos instancijos teismo sprendimas bus apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

„Taip, tai dabar sulaukėme aukštesnės instancijos teismo sprendimo, jis netenka mero pareigų. Jo kandidatu rinkimuose mes nekelsime“, – nurodė A.Vyšniauskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbė, kad, tarkime, pakartotiniai rinkimai Visagine, vykę šį sekmadienį, gali kainuoti apie 330 tūkst. eurų.

Ar, kaip partija, konservatoriai nesijaučia kalti dėl to, kad pakartotiniai rinkimai Kupiškio rajono savivaldybėje patuštins valstybės kišenę?

„Aš labai diskutuočiau dėl tos sumos kiekio. Aš manau, kad tikrai VRK neišleidžia tų sumų, kurias sako. Tai yra atskira diskusija.

Aš manau, kad jis turėjo teisę dalyvauti. Jis dalyvavo, laimėjo rinkimus. Mes, kaip politinė bendruomenė, laukėme tų sprendimų. Kai sulaukėme, taip ir elgiamės“, – komentavo A.Vyšniauskas.

Jo teigimu, TS-LKD tikrai kels kandidatą pakartotiniuose rinkimuose Kupiškio rajone.

Konservatorius tikino, kad partija turi labai stiprią frakciją savivaldybės taryboje. Taip pat – ir jaunų žmonių, kurie tikrai galėtų laimėti rinkimus.

„Dalyvausime, kelsime ir sieksime pergalės“, – nurodė A.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius