-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

Kur dingsta VEKS skirti pinigai?

VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ (VEKS) dar prieš Naujuosius paskelbė taupysianti. Tačiau taupo gailėdama pinigų Lietuvos talentams, o išlaidauja ten, kur galima būtų sutaupyti.
VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ženklas.
VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ženklas. / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Pateiktame sąraše, kuriame nurodoma, kiek VEKS išleido 2008 metais ir kiek pageidautų gauti 2009 metais, gausybė įdomių skaičių, rašo dienraščio „Respublika“ žurnalistė Algė Ramanauskaitė.

Pirmiausia aiškėja, kad viešoji įstaiga, kurioje dirba 43 darbuotojai, turi kiek daugiau nei 2,5 mln. litų skolų. Tad iš Vilniaus savivaldybės šiemet norėtų gauti beveik 24 mln. litų. Iš jų apie 2,8 mln. būtų skirti atlyginimams.

Už patalpų išlaikymą pernai VEKS nemokėjo nieko, mat naudojosi savivaldybės patalpomis, tačiau persikėlus į prabangų pastatą greta savivaldybės už prabangą teks mokėti pusę milijono.

Dar viena įdomi detalė – pernai VEKS darbuotojai išgėrė vandens už 3 tūkst. litų ir kavos už 9,4 tūkst. Šiemet planuoja gerti dar daugiau – vandens už 5 tūkst. ir kavos už 11 tūkst.

Automobiliams statyti pernai išleidę 789 litus, šiemet VEKS darbuotojai planuoja statyti automobilius net dešimt kartų dažniau, o mums tai turėtų kainuoti 7800 litų. O „Martono“ taksi paslaugoms taupieji įstaigos darbuotojai paprastai išleidžia 36 tūkst. litų.

VEKS moka nemažus pinigus teisininkams – kasmet apie 340 tūkst. litų, užuot naudojęsi savo steigėjų Kultūros ministerijos ar savivaldybės teisininkais, kuriems nereikėtų papildomai mokėti.

Didžiausia suma, kurią VEKS norėtų išleisti šiemet, – 11,5 mln. litų rinkodarai ir komunikacijai.

VEKS neabejoja sulauksiantis ir ne vieno išpuolio. Vandalų padarytai žalai atitaisyti iš anksto numatyta skirti apie 30 tūkst. litų. Dar 1,3 mln. litų VEKS norėtų išleisti lankstinukams, skrajutėms ir katalogams, tokią pat sumą apklausoms bei visuomenės nuomonės tyrimams.

VEKS skalambija ir apie savanorių programą, tačiau už šį „savanorišką“ darbą mes turėsime sumokėti – apie 80 tūkst. litų.

Garsusis Giedriaus Klimkevičiaus roko festivalis Norviliškėse „Muzika griauna sienas“ šiemet atsieis brangiau nei planuota – ne 900 tūkst., o 1,13 mln. litų. Keisčiausia, kad kaina kyla „atsisakius dalies pagrindinių atlikėjų honorarų“ ir dėl 2008 metų planų nevykdymo. Dar įdomiau – VEKS taupys projekto „Antras kvėpavimas“ sąskaita. Teigiama, kad bus atsisakyta garso klipo sukūrimo, transliacijų ir net reklaminių skelbimų spaudoje. Ir visa tai padės sutaupyti... 200 litų. O projekto sąmata bus „tik“ 224 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius