Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 07 24

Kurie parlamentarai į Seimą nebenori?

Maždaug dešimt dabartinio Seimo narių ketina visam laikui užverti parlamento duris ir daugiau ten nebesiveržti. Daugumos jų motyvas – amžius ir sveikata, rašo „Kauno diena“.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Iš 139 dabartinio Seimo narių vos 10–12 čia dirbti greičiausiai nebegrįš niekada – kandidatuoti į artėjančius parlamento rinkimus jie nebeketina. Tarp jų yra ir Seimo senbuvių, ir politikos naujokų.

Galutinai aišku: kitame Seime jau nebedirbs Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas ir jo žmona konservatorė Rūta Rutkelytė. Ir vienas, ir kitas turi sveikatos problemų, tad, kaip patys sako, nori daugiau laiko skirti sau.

Kuriam laikui iš politikos traukiasi ir Liberalų sąjūdžio narys, antrą kadenciją Seime dirbantis Audrius Endzinas. Nebevarstyti parlamento durų ir užmiršti posėdžių salę pasiruošę ir daugiau politikų. Vienas jų – konservatorius Česlovas Vytautas Stankevičius.

Jau kurį laiką kalbama, kad iš politikos galėtų trauktis kitas garbaus amžiaus politikas socialdemokratas Česlovas Juršėnas. Tačiau, kaip tikino partijos vadovybė, jis rinkimuose dalyvaus – politiko duonos atsisakyti neketina. Nedalyvauti rinkimuose kurį laiką svarstė vienintelis socialdemokratas – Jonas Juozapaitis. Tačiau persigalvojo.

Panašiai elgiasi ir konservatorius Liudvikas Sabutis. Jis lig šiol neapsisprendė – bandyti veržtis į kitą Seimą ar ne. Vis dar neaišku, kaip pasielgs į parlamentą su Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija patekęs Mantas Varaška. Likti politikoje nebeketina ir A.Valinsko į Seimą atvesta žmona Inga Valinskienė. Pats A.Valinskas, kaip ir nemažai jo buvusių ar esamų bendražygių, tęsti politinę karjerą ambicijų turi.

Dirbti kitame Seime neplanuoja ir ne vienas Mišriai Seimo narių grupei priklausantis politikas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje