Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 31

Kuriomis kalbomis galima susikalbėti su viešojo transporto kontrolieriais?

Po atliktų struktūrinių pertvarkymų ir įvertinus kontrolierių kvalifikacinius gebėjimus, Vilniaus savivaldybės įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ dirbti liko tik aukščiausią kvalifikaciją turintys darbuotojai, tvirtina įmonės direktorius Gintas Bliuvas. Pašnekovas patikina, jog visi sostinėje dirbantys kontrolieriai moka bent vieną užsienio kalbą.
Keleivių kontrolė
Keleivių kontrolė / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Po 2012-aisiais atliktų struktūrinių pertvarkymų, įvertinus kontrolierių kvalifikacinius gebėjimus liko dirbti tik aukščiausią kvalifikaciją turintys darbuotojai, turintys bakalauro, kai kurie ir magistro laipsnius,  individualiose grupėse dirba bent po vieną žmogų, kuris  gerai moka anglų kalbą“, – LRT.lt teigė G. Bliuvas.

Anot direktoriaus, visi kontrolieriai kalba rusų, 15 kontrolierių  – anglų, dalis – lenkų kalbomis. Be to, vienas iš kontrolierių esą turi aukštąjį vokiečių filologijos išsilavinimą.

Tuo metu kiek anksčiau buvo skelbta, jog Kaune į oro uostą veža specialiai pažymėti autobusai su užsienio kalbas mokančiais vairuotojais. Tačiau tinklalapis Kasvykstakaune.lt skelbia, kad vienas kaunietis visai neseniai „tapo gėdingo kontrolierių elgesio liudininku“, tikrinant minėto autobuso maršruto keleivius.

„Skaitytojas teigia, kad kontrolierė grubiai bendravo su problemų dėl bilietų turinčiais užsieniečiais, rėkė ant keleivių, jog šie atvažiavo į Lietuvą, o nemoka lietuviškai. Skaitytojas tuo metu degė iš gėdos, ką apie Kauną pagalvos kiti autobusu vykę užsieniečiai“, – rašoma tinklalapyje Kasvykstakaune.lt.

Maža to, dienraščio „Kauno diena“ eksperimentas atskleidė, kad bent pusė šio maršruto vairuotojų angliškai nė nepasakytų, kiek kainuoja bilietas.

G. Bliuvas neslepia, kad anksčiau panašių nesusikalbėjimo su užsieniečiais atvejų pasitaikydavo ir Vilniuje, tačiau, po struktūrinių pertvarkų kontrolės skyriuje, tokių atvejų esą neliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius