-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19 /12:14

Kuršėnų mokykloje nufilmuotą moksleivės smurtą prieš mokytoją aiškinasi policija

Ketvirtadienio vakarą socialinį tinklą „Facebook“ apskriejo vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas moksleivių fizinis ir psichologinis smurtas prieš mokytoją. Penktadienį įvykį aiškintis į Kuršėnų Daugėlių pagrindinę mokyklą atvyko policijos pareigūnai. Aiškėja, kad smurtautoja internautų apšaukta mergaitę smurtui pastūmėjo ne paaugliškas pyktis, o rimta liga. Tuo tarpu policija ruošiasi apklausti visą mokyklos bendruomenę ir tėvus dėl patyčių.
Mokytoją stumdanti paauglė Kuršėnuose
Mokytoją stumdanti paauglė Kuršėnuose

Nors pareigūnams dėl smurto niekas nesiskundė, policija penktadienį ryte reaguodama į viešai paskelbtą informaciją nuvyko į įvykio vietą aiškintis aplinkybių.

Pirminiais duomenimis, konfliktas tarp moksleivių ir muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės kilo ketvirtadienį per paskutinę pamoką, kurioje kartu dalyvavo septintokai ir devintokai.

Nuo vasario Daugėlių pagrindinei mokyklai vadovaujantis direktorius Raimundas Keliuotis 15min patvirtino, kad įvykis užfiksuotas šioje mokykloje. Pasak jo, penktadienį tik pradedama aiškintis, kas įvyko.

Raimundas Keliuotis
Raimundas Keliuotis

„Dabar vyksta tyrimas, policijos pareigūnai mokykloje. Taip, faktas yra labai negražus, labai sukrečiantis ir dabar mes kaip tik prie to dirbame“, – kalbėjo direktorius.

Jis nenorėjo iš anksto komentuoti įvykio aplinkybių, nors pripažino su klase jau pasikalbėjęs.

„Plačiau nenorėčiau komentuoti. Įvyko incidentas. Situacija tapo nevaldoma ir įvyko, kaip įvyko. Kodėl taip įvyko, išsiaiškinsime ir tada pasakysime. Man neaišku, kodėl tas konfliktas kilo. Dabar su pareigūnais einu kaip tik susitikti su mokiniais“, – sakė R.Keliuotis.

Įrašą socialiniame tinkle paviešinusi vieno septintoko mama komentuoti situaciją atsisakė. Šiuo metu įrašas jau pašalintas.

Jame užfiksuota, kaip moksleiviai plūsta mokytoją necenzūriniais žodžiais, du mokiniai demonstratyviai kelia kojas ant stalo, kaip galiausiai viena mergaitė fiziškai pastumia mokytoją.

VIDEO: Vaizdelis iš mokyklos Lietuvoje: mokinė apstumdė mokytoją

Mergaitė turi sveikatos problemų

Kuršėnų vaikų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas 15min patvirtino, kad įraše užfiksuota mokytoją pastumianti mergaitė – Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinė.

„Įrašą peržiūrėjome ryte, aptarėme ir matėme, kad ten problema klasėje didžiulė buvo. Vienas iš tų incidentų, kur pasistumdymas buvo, susijęs su mūsų globotine. Tačiau komentuoti negaliu, nes policija apklausė visą klasę ir padarys išvadas“, – teigė direktorius.

F.Rudzinskas tikina, kad įrašas iš pirmo žvilgsnio gali klaidinti, nes mergaitė turi sveikatos problemų, kurie lemia jos emocijų proveržius.

„Vaiko elgesys toks, kad bet koks nedidelis išprovokavimas sukelia jai rimtas problemas, ne nuo jos valios priklausančias. Tai yra tik dėl to“, – įsitikinęs direktorius.

Pasak jo, nuolat bendraujant su mergaite ir žinant, kas gali ją skaudinti, išprovokuoti, globos namų personalui emocijų proveržių pavyksta išvengti. Jei mergaitė pratrūksta, po kurio laiko pati labai dėl to išgyvena. Taip, pasak direktoriaus, ji reaguoja ir į ketvirtadienio incidentą.

„Mes su ja kalbėjome. Išgyvenimas yra. Pagal jos emocinę būklę, sakau, reikia labai gerai vaiką pažinti ir psichologinių žinių turėti, kad tokių situacijų išvengtum. Vaikas išgyvena dėl tų dalykų. Kol kas pavyko nuraminti, išėjo į pamokas, bet kalbėsime toliau“, – sakė direktorius.

„Paskutinį kartą susitikimą dėl elgesio turėjome lapkritį, o šiaip mokykla neturėjo tokių problemų iki šiol su vaiku“, – sakė F.Rudzinskas.

Ruošiasi apklausti bendruomenę

Šiaulių apskrities policijos atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė patvirtino, kad buvo gautas R.Keliuočio prašymas išsiaiškinti situaciją, o pareigūnai nutarė apklausti mokyklos bendruomenę dėl patyčių.

„Labai sunku apsispręsti, kadangi situacija išeina dviprasmiška. Vaikai smurtu ir patyčiomis kaltina mokytoją, mokytoja kaltina vaikus, todėl reikia dar labai daug padirbėti – apklausti visus vaikus, vaikų tėvus ir mokytojus. Kai turėsime visą medžiagą, tuomet bus galima spręsti dėl procesinio sprendimo“, – sakė G.Smagriūnienė.

G.Smagriūnienė negalėjo pakomentuoti 15min, ar mergaitės sveikatos būklė užkerta kelią ikiteisminiam tyrimui. Įtarimai ar kaltinimai kol kas niekam nebuvo pareikšti.

VIDEO: Mokinės smurtą patyrusi mokytoja: „Mergaitė neadekvačiai reagavo į mano pastabas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius