Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30

Kuršėnuose cigaretėmis prekiavo kirpėja, o pirkėjai laikėsi konspiracijos: „Medaus yra?“

Rūkorių pamėgtą „medų“ iškopinėjo, o tuo pačiu juo prekiavusiai kirpėjai sparnus prikirpo Šiaulių rajono policijos pareigūnai.
Moteris grožio salone
Asociatyvi iliustracija: moteris grožio salone / „Shuterstock“ nuotr.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė informacija, kad vienoje Kuršėnų kirpykloje prekiaujama kontrabandinėmis cigaretėmis, kurias kirpėja-pardavėja vadino konspiraciniu pavadinimu – „medus“.

Policijos tyrėjai balandžio 15-ąją nutarė šią informaciją patikrinti. Pirmiausia paskambino telefonu ir pasiteiravo, ar moteris turi medaus. Individualia kirpėjos veikla užsiimanti 51-erių kuršėniškė patikino, kad šio produkto ji turinti. Tada pareigūnai nutarė atlikti kontrolinį pirkimą.

Peržengusiam gyvenamojo namo, kurio vienoje dalyje įrengta kirpykla, slenkstį tyrėjui buvo pasiūlyta net keleto rūšių „medaus“. Vyras pasirinko „Fest“ ir už 16 eurų nusipirko 10 cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Po kontrolinio pirkimo pareigūnas parodė tarnybinį pažymėjimą, moteriai buvo pasiūlyta pateikti visas namuose nelegaliai laikomas cigaretes. Iš virtuvėje stovinčio neveikiančio šaldytuvo moteris ištraukė dar 7 pakelius cigarečių „Fest“, 18 pakelių „NZ Gold“ bei 9 pakelius „Corona super slims“.

Kadangi Lietuvos respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymas draudžia fiziniams asmenims įsigyti tabako gaminius, teisės aktų nustatyta tvarka nepaženklintus specialiais ženklais – banderolėmis, tai moteriai buvo pradėta administracinė teisena. Jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Administracinių nusižengimų kodeksas už prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių, kai neteisėtai įsigytų, laikomų ar realizuotų prekių vertė viršija du, bet neviršija dešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo 400 iki 1 900 eurų. Konkretų baudos dydį paskirs bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius