-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių marių taršos byloje teismas tęsė papildomai pašauktų naujų liudytojų apklausą

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus. Dar keletas naujų liudytojų išklausyti anksčiau įvykusiuose teismo posėdžiuose. Kaltinamojo juridinio asmens AB „Grigeo Klaipėda“ atstovas teismui pateikė du prašymus. Byloje paskelbta pertrauka, - praneša Šiaulių apygardos teismas.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. „Grigeo“ Klaipeda
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. „Grigeo“ Klaipeda

Šiandien įvykusiame teisiamajame posėdyje kaltinamojo juridinio asmens AB „Grigeo Klaipėda“ atstovas teismo prašė teisiamajame posėdyje liudytoju apklausti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistą. Kitame prašyme minėtos bendrovės atstovas teismo prašė, kad šioje byloje civilinio ieškovo atstovės teismui pateiktų paaiškinimus dėl žalos. Civilinio ieškovo atstovės sutiko duoti savo paaiškinimus, valstybinės kaltintojos dėl šio advokato prašymo neprieštaravo.

Visi bylos kaltinamajame akte nurodyti liudytojai apklausti dar anksčiau įvykusiuose teismo posėdžiuose. Kaltinamajame akte nurodytiems ir naujiems liudytojams pateikta įvairių klausimų, proceso dalyviai liudytojų prašė papasakoti ir apie savo pareigų atlikimą, nemažai klausta apie tai, ką jie žino apie valymo įrenginius, jų veikimą, įrengtą sklendę, kamštį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Grigeo Klaipėda“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Grigeo Klaipėda“

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukusioje baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamąjį aktą sudaro daugiau kaip 300 lapų, tarp kaltinamųjų esantys „Grigeo“ grupės akcininkas ir valdybos pirmininkas G. P., dabartinis Klaipėdos įmonės vadovas T. E. bei dar trys ankstesni šios įmonės vadovai yra kaltinami tuo, kad veikdami organizuota grupe piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, sistemingai pažeidinėjo teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos taisykles, klastojo dokumentus. Ikiteisminis tyrimas pradėtas daugiau nei prieš dvejus metus, kai buvo įtarta, jog į Kuršių marias patenka nevalytos gamybinės nuotekos, taip pat įtarus, kad su tuo susijusi minėtos bendrovės dokumentacija galbūt yra klastojama.

Šioje didelės apimties byloje yra daugiau kaip 20 tūkstančių dokumentų, apklaustų įtariamųjų, liudytojų duomenys, įvairių ekspertų išvados, papildomi dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys. Gamtai padarytą turtinę žalą nustatė Aplinkos apsaugos departamentas, kuris pareiškė įmonei daugiau kaip 48 milijonų eurų civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius