-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 09

Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovai nori griauti Juodkrantės švyturį

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vadovybė netrukus pradės derybas su Lietuvos saugios laivybos administracija (LSLA) dėl galimybės demontuoti sovietmečiu statytą Juodkrantės švyturį.
Švyturys Juodkrantėje
Švyturys Juodkrantėje / Wikimedia commons nuotr.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, švyturio vietoje ant legendinio Raganos (Bloksbergo) kalno norima atstatyti prieškariu buvusį vieną populiariausių turistinių objektų Juodkrantėje: regyklą su mediniu paviljonu ant kopos viršūnės.

„Esame pasiryžę pradėti pokalbius su uostininkais dėl to švyturio demontavimo. Jis nėra įtrauktas į kultūros paveldo vertybių sąrašą ir darko aplinką. Kyla pagrįstas klausimas: ar šiais modernios navigacijos laikais švyturys atlieka savo funkciją?“, – svarstė KNNP direktorė Aušra Feser.

LSLA direktorius Robertas Tarasevičius nesiėmė prognozuoti, kokią įtaką laivybai Baltijos jūros priekrantėje turėtų Juodkrantės švyturio demontavimas. Šis švyturys esą aktualiausias priekrantės žvejams ir plaukiojantiesiems jūroje pramoginiais laivais.

„Sunku pasakyti, ar jo netekus būtų patirta didelių nepatogumų. Bet juk ne visi turi GPS aparatus, be to, jie gali sugesti. Patyrę jūrininkai orientuojasi pagal švyturius, kurių mūsų pakrantėje tėra keturi. Todėl derantis reikės pasitelkti rimtus argumentus ir faktus, diskutuoti“, – tikino R.Tarasevičius.

XIX amžiaus pabaigoje – XX amžiaus pirmojoje pusėje dabar gerai žinomas Raganų kalnas, papuoštas skulptūromis, vadinosi Jono kalnu. Raganos kalnas buvo tik ten, kur dabar stovi švyturys. Vietiniai jį vadino Bloksbergo kalnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius