-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 27

Kvartale Kaune – jokių lempų, asfalto ar šaligatvių, o ties įvažiavimu neprasilenkia 2 mašinos

„Gyvename kaip laukuose“, – taip kvartalą Šilainiuose apibūdino į 15min besikreipusi Apės gatvės Kaune gyventoja Lina. Visos aplinkinės gatvės – neasfaltuotos, jose nėra šaligatvių, o vaikai namus atranda tik palikus kiemuose šviesą – nėra net apšvietimo. Negana to, kai kurie įvažiavimai į gatveles tokie siauri, kad neprasilenkia dvi mašinos, tad kyla avarinės situacijos. Būta ir kuriozinių istorijų.

Skaitytoja Lina teigia, kad jų kvartalui Šilainiuose – gal 10 metų. Čia stovi apie 60 namų, iš viso priskaičiuojama apie 120 namų ūkių, tačiau nė viena gatvė nėra asfaltuota. Šalia statoma bažnyčia, veikia žymusis lietuviškų patiekalų restoranas. Čia pat – ir viena pagrindinių Šilainių gatvių.

Linai keista, kad savivaldybė šventina planus statyti naujus namus, tačiau prieš tai nepagalvoja apie jokią infrastruktūrą, net pačią elementariausią.

Gatvės sunkiai pravažiuojamos

Štai Dauguvos ir Latgalių gatvės, pasak moters, beveik nepravažiuojamos, nors kvartalas seniai suformuotas. Jau keletą metų gyventojai prašosi savivaldybės dėmesio, tačiau nesulaukia jokios apčiuopiamos reakcijos.

„Rašiau keletą kartų laiškus seniūnijai, žadėjo periodiškai tikrinti gatvių būklę, greideriuoti. Gatvės nėra asfaltuotos, lietus palyja – duobių duobės. Baisios. Vieną kartą užbėrė smėlio, ne žvyro ar skaldos. Padėjo savaitei. Buvo ir susirinkimas didžiulis su bendruomene, tačiau niekaip neprisikasame iki atsakingų žmonių. Realiai iš savo rajono išvažiuoti nebegalime“, – tikino Lina.

Ji retoriškai klausia, kodėl gyventojai turėtų prisidėti 50-čia procentų prie asfaltavimo darbų, jei visi susimoka visus mokesčius. Negana to, šiose gatvėse nėra ne tik asfalto, bet ir apšvietimo, šaligatvių.

„Visiška tragedija. Vaikams pareiti vakare žiemą iš būrelio – misija neįmanoma. Paliekame kiemo apšvietimus, kad galima būti matyti, kur gatve eiti. Nesuprantu savivaldybės: jei formuoja kvartalą, kaip nepagalvoti apie gatves?“, – stebėjosi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius