Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 24

Kviečia dalintis „Gerumo lašeliais“ su vėžiu sergančiais vaikais

Birželio 1-osios, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, Lietuvos vaikų vėžio asociacija „Paguoda“ skelbia „Gerumo lašelio“ iniciatyvą.
Onkologine liga sergantis vaikas
Onkologine liga sergantis vaikas / 123RF.com nuotr.

„Šia iniciatyva siunčiame žinutę visuomenei, kad vėžiu sergantys vaikai yra tokie pat vaikai, kaip ir sveikieji. Jie taip pat nori šypsotis, žaisti ir pasveikę būti priimti į visuomenę kaip pilnaverčiai jos nariai. Kad juos lydėtų sėkmė, segančiuosius turime remti morališkai, palaikyti psichologiškai, padėti integruotis į visuomenę, skatinti visuomenės suvokimą ir paramą“, – sako pirmosios Lietuvoje labdaros organizacijos, Lietuvos vaikų vėžio asociacijos „Paguoda“, veikiančios jau beveik 30 metų, vadovė Daiva Žaromskienė.

„Gerumo lašelio“ iniciatyvoje dalyvauja daugiau kaip 50 pasaulio ir lietuvių bendruomenių, kurių atsiųsti video sveikinimai, linkėjimai bei aitvarų akcija“ Dangaus šypsena” birželio 1-ąją bus transliuojami Seimo „Youtube“ paskyroje. Renginio globėja – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Iniciatyvos dalyviai: darželiai, mokyklos siunčia ir dosnumo linkėjimus, rinkdami trumpąjį numerį 1490 (auka - 3 Eur). Taip skatinamas su šia liga nesusidūrusių bendraamžių, jų tėvelių, mokytojų supratingumas, tolerantiškumas ir pagalba.

„Dalyvauti paramos iniciatyvoje, skirtoje vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, galite ir Jūs. Lietuvos vaikų vėžio asociacijos „Paguoda“ „Facebook“ paskyroje eksponuojami besigydančių vaikų darbeliai. Tai lyg virtuali mugė – paroda, kurioje galima įsigyti išskirtinius vaikų darbelius bei iniciatyvos „Gerumo lašelis“ marškinėlius, drobinius maišelius, ženkliukus“, – rašoma pranešime spaudai.

Specialistai primena, kad vaikams ir suaugusiems, susirgusiems kraujo vėžiu, ne visada padeda gydymas vien vaistais (chemoterapija, imunoterapija). Daliai jų gali padėti tik donoro kaulų čiulpų (kamieninių kraujodaros ląstelių) transplantacija. Transplantacijos metu sergančio paciento kraujodaros ląstelės pakeičiamos sveikomis donoro ląstelėmis, kurios vėl gamina sveiką kraują.

Visų pirma, donoro ieškoti pradedama tarp šeimos narių – tiriami broliai ir seserys, tačiau tikimybė surasti tinkamą donorą šeimoje yra tik apie 20 proc. Kitiems sergantiesiems būtina rasti tinkamą donorą Lietuvos ar Pasauliniame negiminingų kaulų čiulpų donorų registre. Deja, kartais net iš daugiau nei 35 milijonų savanorių kaulų čiulpų donorų nerandama tinkamo, todėl visi esame labai svarbūs. Galbūt Jūs esate tas vienintelis, kurio taip laukia mirtina liga sergantis žmogus – jį tikrai galima išgelbėti?

Daugiau informacijos rasite interneto puslapyje www.bukgeras.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius