Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 12 03

Kviečia kurti šventinę atmosferą

Šventiniu laikotarpiu pajūrio savivaldybės skatina gyventojus bei verslininkus imtis iniciatyvos ir papuošti savo miestus. Uostamiestyje šiemet jau 18-ą kartą organizuojamas kalėdinių vitrinų konkursas.
Švenčių proga Neringą norima paversti pasakų kaimeliu.
Švenčių proga Neringą norima paversti pasakų kaimeliu. / Neringos savivladybės nuotr.
Temos: 1 Nuotaika

Kaip teigė vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis, pats puošybos įkarštis turėtų prasidėti nuo šio savaitgalio, kai Teatro aikštėje bus įžiebta pagrindinė miesto eglė. „Ir dabar jau po truputį puošiamasi. Bet tikrasis šventinis periodas prasidės po eglutės įžiebimo – tai bus ženklas, kad Kalėdos atkeliauja“, – sakė M.Petrulis.

Parodoje - proga pasisemti idėjų

Klaipėdiečiai, verslininkai, miesto įmonės bei įstaigos raginami puošti savo vitrinas, aplinką ir taip gražinti visą Klaipėdą. Anot M.Petrulio, Klaipėdos savivaldybės pastato 2-ajame aukšte veikia kalėdinių vitrinų puošybos idėjų paroda. Čia eksponuojami Vilniaus dailės akademijos vizualiojo dizaino katedros trečiojo kurso studentų darbai.

„Kam įdomu, gali apsilankyti ir apžiūrėti darbus. Taip pat galima susisiekti su studentais ir įgyvendinti jų idėjas savo vitrinose“, – teigė M.Petrulis. Parodoje eksponuojama 30 darbų – puošybos idėjų. Būsimieji dizaineriai pasirengę verslininkams ir kitiems klaipėdiečiams padėti papuošti savo vitrinas.

Pagrindinis vitrinų vertinimo kriterijus – šventinės nuotaikos išraiška, taip pat bus kreipiamas dėmesys į vizualią kokybę. Puošybą vertins dailininkai, dizaineriai, architektai ir kiti specialistai.
„Žmonės papuoš ne tik savo vitrinas, bet ir miestą. Juk ne viską gali padaryti viešasis sektorius“, – apie savivaldybės galimybes kalbėjo M.Petrulis.

Šventiškai puošiasi ir kurortai

Miesto gražinimu rūpinasi ir Neringa. Kaip juokavo kurorto savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė, tikimasi, kad Nida primins pasakų kaimelį. Mat kurortas puošiasi šventinėmis girliandomis.

„Etnografinio stiliaus namai papuošti girliandomis, kurių ilgis 600 metrų. Namų viršuje yra iš jų padaryti arkliukai. Norime, kad papuošimas būtų stilingas ir atspindėtų šio krašto kultūrą ir autentiką“, – sakė S.Vaišvilaitė.

Gražiausios vitrinos, gyvenamojo namo ir viešosios erdvės papuošimo konkursas organizuojamas ir Palangoje. Komisija, sudaryta iš visuomenės ir savivaldybės atstovų, iki gruodžio 30 dienos įvertins siūlomus šventinius akcentus bei išrinks devynis labiausiai pasižymėtinus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius