-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 20

Kvies įamžinti Kauno žavesį fotojuostelėje

Fotografijos meną mėgstančius kauniečius jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“ kviečia susipažinti su juostinės fotografijos ypatumais.
Plenero rengėjai visus fotografijos meno gerbėjus ragina namuose panaršyti tarp senų daiktų – tarp jų galite rasti seną „Zenit“ ar kitos firmos fotoaparatą.
Plenero rengėjai visus fotografijos meno gerbėjus ragina namuose panaršyti tarp senų daiktų – tarp jų galite rasti seną „Zenit“ ar kitos firmos fotoaparatą. / „15min” nuotr.

Menininkų pleneras prasidės šį sekmadienį, 12 val., ir tęsis dvi dienas. Šiuo renginiu siekiama paskatinti visus Kaune gyvenančius fotografijos mėgėjus atskleisti savo talentą ir pasidalinti juo su visais, atskleidžiant Kauno miesto subtilumą ir grožį.

„Nepaisant idėjos atgaivinti senąją fotografiją, renginyje laukiami visi fotografai: tiek tie, kurie fotografuoja skaitmeniniais, tiek tie, kurie dirba su juostiniais fotoaparatais. Iš mūsų pusės yra tik vienas prašymas – pašniukštinėkite tarp savo senų daiktų, manome, tikrai rasite seną „Zenit“ ar kitos firmos fotoaparatą, kurį galėsite išbandyti plenero metu,“ – teigiama išplatintame pranešime.
Visi norintys dalyvauti šiame renginyje turėtų registruotis siųsdami elektroninį laišką su savo vardu, pavarde ir naudojamu fotoaparatu, adresu  kauno.metamorfozes@gmail.com.

Fotopratybos ir diskusijos

Pirmąją renginio dieną, nuo 12 iki 13 val., fotografijos dėstytojas Tomas Pabedinskas „Audiovizualinių studijų centre“ (Daukšos g. 26–1), visus entuziastus supažindins su fotografijos istorija ir fotografavimo technika. Po įžanginės paskaitos kiekvienas dalyvis gaus po vieną 35 mm juostelę, kuri bus skirta įamžinti Kauno miestą taip, kaip jį mato kiekvienas fotografas.

Kol fotoaparatai bus ruošiami darbui, vyks diskusija, kurios metu dalyviai turės galimybę išsiaiškinti jiems rūpimus klausimus. Pasibaigus pasiruošimo darbams, nuo 14 val, visas likęs dienos ir nakties laikas bus skirtas fotografuoti įvairias Kauno miesto vietas.

Iki pirmadienio 14 val. visi dalyviai turės atnešti fotojuostas su įamžintais Kauno vaizdais į „Audiovizualinių studijų centrą“, kur Jonas Petronis, dėstytojas ir fotografijos profesionalas, mokys nuotraukų ryškinimo paslapčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius