Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

L.Graužinienė: Liuksemburgas turėtų paskubinti ES šalis ratifikuoti asociacijos sutartis

Nuo liepos 1 dienos Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkausiantis Liuksemburgas turi imtis iniciatyvos, kad visos ES šalys iki šių metų pabaigos ratifikuotų asociacijos sutartis su Ukraina, Gruzija ir Moldova, sako Liuksemburge viešinti Lietuvos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvai svarbu užtikrinti tinkamą dialogą su Liuksemburgu, kaip pirmininkausiančios ES Tarybai šalimi, siekiant išlaikyti pradėtų spręsti klausimų tęstinumą. Vykdant Rytų partnerystės programą Liuksemburgas turi imtis atsakingos iniciatyvos, siekiant paraginti asociacijos sutarčių su Ukraina, Gruzija ir Moldova neratifikavusias valstybes iki šių metų pabaigos tai padaryti“,  – teigia L.Graužinienė ketvirtadienį išplatintame Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

Susitikusi su Liuksemburgo deputatų rūmų pirmininku Marsu Di Bartolomeo parlamento vadovė aptarė saugumo politikos, dvišalių santykių ir svarbiausius antrojo pusmečio ES darbotvarkės klausimus.

L.Graužinienė ir Seimo delegacija taip pat susitiko su Deputatų rūmų valdybos, Užsienio ir Europos reikalų, gynybos, bendradarbiavimo ir imigracijos komiteto nariais bei Liuksemburgo finansų ministru Pierre'u Gramegna.

Penktadienį Seimo pirmininkė lankysis Europos Audito Rūmuose, kur susitiks su Europos audito rūmų pirmininku Vitoru Caldeira ir Europos Audito Rūmų nare Rasa Budbergyte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius