Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 23

L.Graužinienė užblokavo Vyriausybės teikimą dėl R.Šadžiaus skyrimo į Europos Audito rūmus

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė trečiadienį užblokavo, kad į paskutinio rudens sesijos parlamento posėdžio darbotvarkę būtų įtrauktas Vyriausybės teikimas dėl finansų ministro socialdemokrato Rimanto Šadžiaus skyrimo į Europos audito rūmus.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

L.Graužinienė pareiškė, kad Vyriausybės teikimas neatitinka Seimo statuto reikalavimų, tai yra neišlaikytas 24 valandų terminas nuo projekto registravimo.

Vyriausybės nutarimas dėl siūlymo skirti R.Šadžių Europos Audito Rūmų nariu priimtas trečiadienio rytą.

„Aš nesuprantu, ko socialdemokratai taip nerimsta? Kalėdos dar neatėjo, nedėkit po eglute dovanų per anksti“, – sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys, atremdamas socialdemokratų raginimus įtraukti R.Šadžiaus klausimą į darbotvarkę.

Vyriausybės nutarimo projektą, skirti Finansų ministrą socialdemokratą Rimantą Šadžių siūloma skirti į Europos Audito Rūmų narius, parengė Vyriausybės kanceliarija.

Pagal jį, Vyriausybei siūloma kreiptis į Seimą su prašymu pritarti R.Šadžiaus kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius.

Seimo norėta prašyti šį klausimą svarstyti ypatingos skubos tvarka. Anot nutarimo projekto, šiai kandidatūrai yra gautas prezidentės Dalios Grybauskaitės pritarimas.

Šis nutarimo projektas pateiktas kitą dieną po to, kai Seimas antradienį patvirtino prezidentės teiktą kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį.

Šiuo metu šiame poste dirbančios Lietuvos atstovės Rasos Budbergytės kadencija baigsis kitų metų gegužę. 15min žiniomis, socialdemokratai kalbina ją jų sąraše dalyvauti Seimo rinkimuose.

R.Šadžius 2012 metais tapo šios Vyriausybės finansų ministru.

2003–2007 metais jis dirbo socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos apsaugos, finansų viceministru.

R.Šadžius  ir 2008-aisiais, ir 2012 -aisiais dalyvavo Seimo rinkimuose, bet abu kartai buvo nesėkmingi.

Nuo 1996 iki 2003 metų R.Šadžius vadovavo privačiai konsultacinei įmonei „Apskaitos ir konsultacijų biuras“, po 2008 metų rinkimų į Seimą trumpai yra dirbęs socialdemokratų frakcijoje Seime.

Europos Audito rūmai tikrina, kaip yra naudojamos ES lėšos, ir teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei nacionalinėms vyriausybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius