-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 10

L.Karalius neatsiliepia net į Seimo komisijos vadovo skambučius

Seimo etikos sargų pirmininkas Algimantas Salamakinas įsitikinęs, kad visus sausio mėnesio parlamento posėdžius neaiškiomis aplinkybėmis praleidusiam „Vienos Lietuvos“ frakcijos nariui Linui Karaliui turi būti skelbiama apkalta.
Lino Karaliaus-Ezopo tinklaraštis.
Lino Karaliaus-Ezopo tinklaraštis / 15min.lt nuotr.

Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkas pasakojo, kad bandė Seimo narį pasikviesti į komisijos posėdį, bet šis neatsakė į telefono skambučius. Tuomet pakviesti jį į posėdį paprašyta L.Karaliaus patarėjos, tačiau politikas taip ir neatvyko. Klausimas atidėtas vėlesniam laikui – vasario pabaigai.

Visus sausio mėnesį vykusius Seimo posėdžius praleidęs L.Karalius prieš keletą dienų paskelbė atsisakysiąs viso mėnesio atlyginimo. Tačiau pagal Seimo statutą nedrausmingai posėdžius lankantis Seimo narys gali būti baudžiamas nemokant trečdalio atlyginimo.

„Jeigu žmogus nė vienos dienos nebuvo darbe, tai šiuo atveju Statuto raidė neatitinka paprasčiausios logikos. Manau, bus padaryta išimtis, kad išties nemokėti jam atlyginimo. Bet argi čia yra esmė? Esmė ta, kad EPK negali kurti precendento, kai žmogus neina į darbą, paskui grįžta po mėnesio ar dviejų ir sako: aš algos neimsiu, bet lieku Seime ir dirbsiu toliau“, – komentavo A.Salamakinas. Jo manymu, išmintingiausias  sprendimas būtų siūlyti rengti L.Karaliui apkaltą.

EPK vadovas tikisi, kad iki kovo 1-osios į Seimo statutą bus įrašyta eilutė, kas tokiu atveju kaip L.Karaliaus turi inicijuoti apkaltos procesą. Jis taip pat mano, jog šis klausimas turi būti svarstomas su „Vienos Lietuvos“ frakcijos seniūno Aleksandro Sacharuko nusižengimais, kai šis dangstė išvykusį L.Karalių balsuodamas už jį per Seimo posėdžius. „Neabejoju, kad dėl abiejų bus kreipiamasi į Konstitucinį Teismą“, – sakė  A.Salamakinas.

Pasak etikos sargų pirmininko, komisijai nepavyko sužinoti, ar L.Karalius iš tiesų, kaip pats teigia, Tailande praleido tik kelias valandas. „Buvome užklausę pasienio, kitų institucijų. Jie mums atsakė, kad neturi ir negali gauti informacijos, kur ir su kuo Seimo narys skrido. Bet mes renkame informaciją toliau“, – tvirtino politikas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius