-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 04

L.Karalius susirūpino dėl privatumo

Seimo narys Linas Karalius-Ezopas susirūpino dėl savo privatumo – pastarosiomis dienomis jis išsiregistravo iš socialinio tinklalapio „Facebook“, apribotas ir jo asmeninis tinklaraštis.
Lino Karaliaus-Ezopo tinklaraštis.
Lino Karaliaus-Ezopo tinklaraštis. / 15min.lt nuotr.

Anksčiau naudodamasis „Facebook“ L.Karalius noriai bendraudavo su draugais ir pažįstamais, skelbė savo dienoraščio įrašus. Peržiūrėti jo profilį galėjo ir nesantys draugų sąraše – visa tai buvo vieša. Tačiau pastarosiomis dienomis L.Karaliaus profilis išnyko.

Be to, apribotas jo asmeninis tinklaraštis. Šiuo metu skiltys „Laisvalaikis“ ir „Fotoalbumas“ jame tapo neprieinamos – galima pasiskaityti tik pernykštes L.Karaliaus mintis apie politiką, sveikatą, aplinkosaugą bei peržvelgti biografiją.

Lyg planavo, nežinau, ar šios savaitės gale, gal kitos savaitės pradžioje būti Seime, – sakė L.Karaliaus padėjėja.Šių sprendimų priežasčių 15min.lt nepavyko išsiaiškinti – L.Karalius tarnybiniu mobiliuoju telefonu neatsiliepė, o jo padėjėja į klausimus negalėjo atsakyti.

Ji taip pat nežinojo, kur parlamentaras yra ir kaip su juo galima susisiekti. „Šiuo metu, žinokite, nėra jo, – sakė Seimo nario padėjėja. – Kabinete jo nėra, bandykite (skambinti) tarnybiniu (telefonu). Lyg planavo, nežinau, ar šios savaitės gale, gal kitos savaitės pradžioje būti Seime.“

Tiesa, anot jos, vasario 11 dieną vyksiančioje neeilinėje Seimo sesijoje parlamentaras turėtų pasirodyti.

Dingo lyg į vandenį

Sausio pradžioje L.Karalius buvo išvykęs į Tailandą, tačiau nuo šios išvykos apie jį nebuvo jokių žinių. Lyg į vandenį dingusiu L.Karaliumi susirūpino ir kiti parlamentarai – trečiadienį „tvarkietis“ Andrius Mazuronis kreipėsi į paskirtąjį užsienio reikalų ministrą Audronių Ažubalį, prašydamas išsiaiškinti, kur yra minėtas Seimo narys ir ar jam negresia pavojus.

Tuo tarpu internautai į susidariusią situaciją bando pažvelgti su šypsena – tinklalapyje Lolz.lt trečiadienį pasirodė ironiška nuotrauka su maiše pasislėpusiu katinu-Ezopu. Nuotrauką galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą.

L.Karaliui dėl internete viešai prieinamo dienoraščio įrašų buvo kilę nemalonumų: lankydamasis Tailande jis vaizdžiai aprašė patirtus įspūdžius, o juos radę žurnalistai su pasimėgavimu citavo parlamentaro mintis. Pavyzdžiui, jame buvo rašoma, jog lankydamasis pornografiniame šou L.Karalius matė, kaip moteris „pridėjo stiklainį su vandeniu prie klyno ir iš ten... viena po kitos pradėjo lįsti auksinės žuvelės, po kelių minučių iš jos stebuklingo lytinio organo buvo ištraukta 5 metrų ilgio gėlių girlianda, o dar vėliau iš tos pačios vietos išskrido gyvas paukščiukas!!!“

Primename, kad sausio pabaigoje pratęstoje Seimo sesijoje L.Karalius nepasirodė keliuose plenariniuose posėdžiuose. Tačiau jo Seimo nario pažymėjimu pasinaudojo frakcijos „Viena Lietuva“ kolega Aleksandras Sacharukas, kuris tikino kolegos pažymėjimą radęs frakcijos būstinėje. Už save ir L.Karalių jis balsavo net 13 kartų. A.Sacharukui dėl šio poelgio Seimo Etikos ir procedūrų komisija skyrė įspėjimą, parlamente jam grasinama skelbti apkaltą. Komisija pasmerkė ir neatsakingai pasielgusį L.Karalių, tačiau kadangi jo nebuvo Seime, aiškintis, kodėl parlamentaras nedalyvavo plenariniuose posėdžiuose ir paliko savo pažymėjimą, ketinama per Seimo pavasario sesiją.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė anksčiau yra sakiusi, kad jai gėda dėl L.Karaliaus išvykų į Tailandą. Jo elgesį I.Degutienė pavadino netinkamu ir nesuderinamu su Seimo nario etika bei morale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius