Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 08

L.Kasčiūnas išrinktas ESBO Parlamentinės Asamblėjos pagrindiniu pranešėju politikos ir saugumo klausimais

Liuksemburge vykusios Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje (PA) pagrindinio komiteto pranešėju politikos ir saugumo klausimais išrinktas Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pranešėjo vaidmuo – įvertinti ateinančių metų tarptautinių santykių tendencijas, grėsmes ir saugumo problemas ESBO erdvėje ir pasiūlyti pozicijas bei rekomendacijas ESBO Parlamentinės Asamblėjos nariams, parengti galutinę Asamblėjos deklaraciją. Ši pozicija yra viena svarbiausių ESBO PA.

L.Kasčiūnas taip pat yra Europos liaudies partijos (ELP) ESBO Parlamentinėje Asamblėjoje viceprezidentas. Lietuvos Seimo delegacijoje ESBO PA dalyvauja Rūta Miliūtė (delegacijos vadovė), Laurynas Kasčiūnas ir Vytautas Bakas.

ESBO Parlamentinė asamblėja yra ESBO parlamentinis matmuo, kurio 56 šalys-narės išsidėsčiusios nuo Vankuverio iki Vladivostoko. Asamblėjos tikslas yra labiau įtraukti nacionalinius parlamentus į ESBO veiklą, sukurti ir įgyvendinti konfliktų prevencijos ir sprendimo mechanizmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius