Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 27

L.Kukuraitis: frakcija „Vardan Lietuvos“ atsiprašo už V.Bako įžeidžiančius žodžius A.Bilotaitei

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Linas Kukuraitis frakcijos vardu atsiprašo vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės bei jos šeimos už įžeidžiančius frakcijos nario Vytauto Bako žodžius, pasakytus pirmadienį Seime, rašome frakcijos pranešime žiniasklaidai.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Suprasdami kolegos Vytauto emocijas vertinant „Amnesty International“ ataskaitą apie migrantus Lietuvoje ir pabrėždami joje keliamus itin svarbius klausimus, atsiribojame bei smerkiame asmeninį kolegos pasisakymą, nukreiptą į ministrę A.Bilotaitę. Politikoje galimos įtampos, galimi įvairūs nesutarimai bei karšti ginčai. Tačiau tai negali tapti pagrindu įžeidinėjimui bei žeminimui. Kviečiame visus taikyti aukščiausius etikos standartus politinėje ir kasdienėje veikloje“, – teigia L.Kukuraitis.

Ministrė A.Bilotaitė patvirtino girdėjusi, kad V.Bakas, kritikuodamas politikę dėl žmogaus teisių pažeidimų valdant migracijos krizę, ją pavadino „nužmogėjusia kale“. Pats parlamentaras pripažįsta pavadinęs A.Bilotaitę nužmogėjusia, bet teigia antro žodžio nesakęs.

Anot vidaus reikalų ministrės, nors tokia frazė buvo pasakyta, į etikos sargus dėl kolegos elgesio ji kreiptis neketina.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė

„Tikrai nepriimu šito labai giliai ir tikrai neišgyvenu, manau, kad etikos principų turėtų būti laikomasi, galbūt ne visiems pavyksta, labai karšta. Tikrai neplanuoju kreiptis (į Etikos komisiją), jei kolegos mato, kad yra problema, gal jie taip padarys“, – sakė A.Bilotaitė.

Seimo narys V.Bakas neigia pasakęs tokią frazę: „Ne. Pasakiau, kad ji yra nužmogėjusi. Kai dariau pranešimą, ji džiūgavo, rodė visokius gestus, kokia ji yra šaunuolė, todėl pasakiau, kad jūs nužmogėjot“.

Posėdžio pabaigoje V.Bakas atsiprašė ministrės.

„Norėjau atsiprašyti, jei kažkokie mano žodžiai jus įžeidė, emocijoms ne pati geriausia vieta, turi būti politiniai, teisiniai vertinimai. Atsiprašau, jei kažkas įsižeidė“, – sakė Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius