Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 28

L.Kukuraitis iš pareigų atleido SADM kanclerę D.Juozapavičienę

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis iš pareigų atleido ministerijos kanclerę Danguolę Juozapavičienę.
Linas Kukuraitis
Linas Kukuraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kanclerė D.Juozapavičienė pareigas paliko šalių susitarimu“, – BNS sakė ministro atstovė Eglė Samoškaitė.

Anot jos, kanclerė pareigų nebeina nuo penktadienio.

Penktadienį Prezidentūra pranešė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas įstatymų pataisas, kurios ministerijų kanclerius iš karjeros tarnautojų paverčia politinio pasitikėjimo pareigūnais. Juos galima atleisti tiesiog išreiškus nepasitikėjimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovybė neslėpė laukianti šių pataisų, kad galėtų atsisveikinti su kanclere.

Pastarąjį pusmetį dėl kanclerės „darbietės“ D.Juozapavičienės vykdytas tarnybinis patikrinimas. Jo niekaip negalėta baigti dėl tarnautojos atostogų arba nedarbingumo.

Patikrinimas atliktas dėl ministerijai ir jai pavaldžių įstaigų, daugiausia socialinės globos namų, vykdytų viešųjų pirkimų, kaip įtariama, pritaikytų buvusio kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus įmonei „Conversio“.

Pasak E.Samoškaitės, keletui dienų darbe pasirodžiusi kanclerė buvo supažindinta su tarnybinio patikrinimo išvadomis, kad nusižengimo nepadarė.

Karolio Mankausko nuotr. /Eglė Samoškaitė
Karolio Mankausko nuotr. /Eglė Samoškaitė

„Tarnybinis patikrinimas kanclerei buvo baigtas, patikrinimo metu buvo nustatyti tam tikri pažeidimai (pavyzdžiui, laiku nebuvo parengtos reikiamos vidaus tvarkos), bet komisija ministrui pasiūlė pripažinti, kad kanclerė nepadarė tarnybinio nusižengimo“, – BNS sakė ministro atstovė spaudai.

Ministras šias išvadas pasirašė.

D.Juozapavičienę SADM įdarbino buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. 2013 metų vasarį D.Juozapavičienė pradėjo dirbti šios Darbo partijos deleguotos ministrės patarėja, o tų pačių metų lapkritį paskirta SADM kanclere.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius